Toto sú najpopulárnejšie sociálne siete roka 2021. Máme nového víťaza

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Asi nikoho neprekvapí, keď vám povieme, že najpopulárnejšou sociálnou sieťou doteraz bol Facebook. Lenže v tomto roku sa poradie vymenilo a Facebook padol na druhé miesto. Z pomyselného trónu ho zosadila čínska sociálna sieť TikTok. TikTok nevytvoril revolúciu len v kategórii Najpopulárnejšie sociálne siete roka 2021, ale z trónu zosadil aj všemocný Google. Správu prináša blog CloudFlare.

Najpopulárnejšie sociálne siete 2021: TikTok víťazí, LinkedIn pekne rastie

CloudFlare je poskytovateľ DNS, čo je označovací systém počítačov a stránok, takže na meranie počtu používateľov používali len svoj systém. Nedokážu teda merať počet unikátnych návštev, merali však úplne každé načítanie stránky. Najviac používateľov má stále Facebook.

Celkový rebríček najpopulárnejších sociálnach sietí 2021 | Zdroj: blog.cloudflare.com

Tento rok bol pre Facebook zaujímavý aj z dôvodu veľkého výpadku 4. októbra. Tento výpadok znamenal aj pre Facebook veľké škody. V teň deň sa totiž stal až piatou najnavštevovanejšou sociálnou sieťou, a za celý týždeň skončil v priemere na štvrtom mieste. Zatiaľ sa to nikdy od septembra 2020 nestalo, že by bol Facebook štvrtý po celý týždeň.

Umiestnenie Facebooku pred a po výpadku (4. októbra) | Zdroj: blog.cloudflare.com
Facebook vs. TikTok | Zdroj: blog.cloudflare.com

Mimo to v rebríčku nastali len malé zmeny. Štvrté a piate miesta sa vymenili – v roku 2020 bol na štvrtom mieste Instagram a na piatom Twitter. V roku 2021 je to presne naopak – Instagram je piaty a Twitter je štvrtý.

LinkedIn si však pekne ide svoje. Už od konca roka 2020 prekonával veľa iných populárnych domén z celkového rebríčka navštevovaných domén. Už počas februára a marca pekne rástol, následne sa prepadol v lete (vzhľadom na to, že profesionáli si brali dovolenky) a koncom augusta opäť rástol. V celkovom rebríčku najnavštevovanejších stránok stúpol z 78. miesta v januári na 52. v novembri. Trend ukazuje, že ešte chvíľu porastie.

LinkedIn pekne rástol | Zdroj: blog.cloudflare.com
Náš tip
Krásne Vianoce, šťastný a úspešný nový rok 2022 želá tím MôjAndroid
Disqus Comments Loading...