Instagram už nikdy nebude ako predtým. Mení spôsob, akým zobrazuje príspevky [aktualizované]

Doplnené 4.6.2016: Instagram spúšťa nový spôsob usporiadania príspevkov globálne.

Instagram už dlhšie patrí pod Facebook a tak, ako mnohí odborníci predpokladali, modrý gigant sa snaží do svojej dcérskej spoločnosti “pretlačiť” vlastné ideály fungovania. Len nedávno vyšla na povrch správa o tom, že Instagram bude zobrazovať fotografie a videá v novom usporiadaní podľa preferencií používateľov a následne vypukol veľký ošiaľ s príspevkami, ktoré nabádali followerov, aby si zapli upozornenia na publikovanie príspevkov, inak neuvidia už na druhý deň nič od svojich obľúbených Instagramistov. Samozrejme, že išlo o hoax a žiadna zmena nenastala. Dnes to už je však inak.

Náš tip
Instagram prichádza s novou ikonou a redizajnom. Stiahnite si ho

Usporiadanie príspevkov podľa vašich záujmov tak, ako ho poznáme z Facebooku, sa dostalo už aj do Instagramu. Zatiaľ je dostupné iba v krajinách ako Nový Zéland, Fínsko, Írsko, Holandsko, Singapur, Venezuela a najnovšie aj v USA, no už teraz sa naň sťažuje väčšina používateľov. Fotografie a videá sa totižto zobrazujú v úplne nezmyselnom poradí a množstvo príspevkov sa na Instagrame väčšine followerov ani neobjaví. Pod sebou sa zobrazujú fotografie podľa toho, čo najviac “lajkujete” a komentujete, pričom čas nehrá v usporiadaní príspevkov žiadnu rolu. Môže sa vám tak pokojne stať, že pod sebou vidíte fotografie, ktoré sú staré 3 hodiny, 12 minút, 50 minút a 8 minút, a pokiaľ ste v poslednej dobe lajkovali vo veľkom fotky psov, pôjde o príspevky, kde sú na fotografii akékoľvek psy. Bez toho, aby sa medzi nimi zobrazovali ďalšie príspevky.

Náš tip
Používatelia Instagramu sa búria. Petíciu podpísalo už 175 000 ľudí

Najviac smutnou správou je to, že Instagram neponúka nikde v nastaveniach možnosť dobovoľného vypnutia “inteligentnej nástenky” a zobrazenia príspevkov starým spôsobom – chronologicky, pričom používateľov o zmene zobrazovania príspevkov ani nijakým spôsobom neupozorní. Možno sa to zmení v budúcnosti, no po skúsenostiach s Facebookom a jeho zmenou zobrazovania príspevkov na nástenke o tom značne pochybujeme. Je len otázkou času, kedy príde nové usporiadanie príspevkov na Instagrame aj do Európy a na Slovensko. O jeho príchode vás budeme informovať.

Zdroj: Phandroid

Disqus Comments Loading...