V Instagrame bude viac reklám, dostanú sa aj do Reels

Redakcia

Málokto si dnes už pamätá časy, keď medzi príspevkami sledovaných ľudí na Instagrame nebola reklama. Spoločnosti Facebook, ktorá službu Instagram vlastní, sa napriek tomu zdá počet reklám v tejto službe nízky. Podľa portálu TheVerge jej bude viac a dokonca aj v krátkych videách Reels.

Reklamy v Reels budú môcť mať dĺžku až pol minúty

Krátke niekoľkosekundové videá Reels sú kópiou populárnej čínskej služby TikTok. Ich tvorcovia sa v nich snažia zaujať iných používateľov nejakým kreatívnym nápadom. Poslúžiť im k tomu môže aj hudba a rôzne efekty, ktorými môžu video v dĺžke 15 až 30 sekúnd vylepšiť.

Spoločnosť tvrdí, že začne testovať reklamy vo svojej kópii TikToku najprv v Indii, Brazílii, Nemecku a Austrálii. V nasledujúcich mesiacoch by sa potom mali objaviť aj v ďalších regiónoch. Reklamy môžu mať dĺžku až 30 sekúnd, rovnako ako samotné Reels. Mali by vyzerať podobne ako tie, ktoré v súčasnosti vidíte v Príbehoch (Stories).

Reels reklamy | Foto: TheVerge.com

Budú zobrazované vo vertikálnej polohe a roztiahnuté na celú obrazovku. Na rozdiel od reklám v Príbehoch ich však môžu ľudia v službe Reels komentovať, lajkovať, prezerať, ukladať, zdieľať a preskakovať. A samozrejme otvoriť oficiálnu stránku produktu, ktorý reklamy propagujú.

Príbehy v službe Facebook sa dočkajú reklamných nálepiek

Spoločnosť tiež ukázala podobu svojich nových reklamných nálepiek pre Príbehy na Facebooku, ktoré budú v najbližších týždňoch testované vybranými inzerentmi a autormi. Facebook ich oznámil ešte minulý mesiac s tým, že takéto nálepky pôsobia roztomilo a zvyšujú šancu, že na nich používateľ klikne za účelom nákupu produktu priamo z aplikácie.

Nálepky Facebook | Foto: TheVerge.com

Zvýšenie množstva reklám nie je ničím prekvapivým, pretože podnikanie Facebooku je na nich založené. V prípade videí Reels je ale nepravdepodobne, že sa v nich objaví možnosť nákupu priamo z aplikácie ešte pred plnou integráciou reklám. Šéf Instagramu Adam Mosseri dokonca poznamenal, že s touto funkciou ešte v januári nebol úplne spokojný.

The app was not found in the store. :-(
Náš tip
Battlefield sa dočká verzie pre smartfóny a tablety

 

 

Disqus Comments Loading...