Huawei predstavuje nové smart hodinky a bezdrôtové slúchadlá

Spoločnosti Huawei sa na Slovensku na trhu s nositeľnými zariadeniami darí. Bezdrôtové slúchadlá a aj smart hodinky patria medzi mimoriadne obľúbené, a to vďaka skvelým funkciám, no najmä výbornej výdrži batérie. Na tieto vlastnosti chce nadviazať aj nová generácia hodiniek Huawei Watch GT 4. Tá bola predstavená len pred malou chvíľou v Barcelone a redakcia MôjAndroid.sk na podujatí bola osobne. Výrobca tiež ukázal nové hodinky Huawei Watch Ultimate Gold Edition a slúchadlá FreeBuds Pro 3.

Huawei Watch Ultimate

Po predstavení vlajkových modelov Huawei Watch 4 s plnohodnotným systémom HarmonyOS a špeciálnych hodiniek Huawei Watch Ultimate s mimoriadne kvalitou konštrukciou a exkluzívnymi funkciami, tu máme dvoch nástupcov najobľúbenejšej série hodiniek výrobcu.

Nástupca ako sa patrí

Séria Huawei Watch GT 4 priamo nadväzuje na sériu Watch GT 3 a stavia na štandardoch, ktoré tieto hodinky ponúkajú už dlhodobo. V prvom rade ide o výbornú výdrž batérie. Pánsky model ponúka dva týždne bez nabíjačky, dámsky variant týždeň. Operačný systém HarmonyOS je tu uzavretý, no ponúka všetky potrebné funkcie a aj možnosť inštalovať aplikácie, no v obchode ic veľa nie je.

Huawei Watch GT 4 v oboch verziách

Pre Huawei bude zaujímavý najmä dámsky model, keďže dámskych smart hodiniek na trhu veľa nie je. Oba modely sa od seba líšia len dizajnom, veľkosťou batérie a displeja. Hardvér vo vnútri je úplne rovnaký, takže v konečnom dôsledku ide o rovnaké hodinky. Všeobecne môžeme povedať, že sa zmenšili rozmery, veľkosti displejov zostali rovnaké, takže sa zmenšili rámiky okolo nich.

Huawei Watch GT 4

Dámsky variant prichádza v 41 mm veľkosti, priemer displeja je 1,32″ a jeho rozlíšenie sa zastavilo na hodnote 466 x 466 pixelov. To dáva výslednú hustotu 352 pixelov na palec. Pánske hodinky vo veľkosti 46 mm prinášajú displej s uhlopriečkou 1,43″, rovnakým rozlíšením a hustotou 326 ppi. V oboch prípadoch ide o kvalitné AMOLED displeje s výbornou čitateľnosťou na priamom slnečnom svetle.

Skvelá výdrž na jedno nabitie

Ďalším rozdielom je kapacita batérie. Pánske hodinky ponúkajú až 524 mAh a tešiť sa môžete na dvojtýždňovú výdrž. Dámsky variant má batériu s kapacitou 323 mAh a bez nabíjačky má vydržať týždeň. Samozrejmosťou je bezdrôtové nabíjanie štandardu Qi a bezdrôtová nabíjacia kolíska v balení. Celkové nabitie trvá približne 100 minút pre oba modely.

Dámska verzia je mimoriadne elegantná

Hodinky sú kompatibilné nielen s Androidom, ale aj iOS. K smartfónu sa pripájajú prostredníctvom Bluetooth 5.2, obsahujú však aj NFC (na Slovensku bez možnosti platiť) a nechýba ani vodoodolnosť 5 ATM, IP68.

Vylepšený bol GPS prijímač, ktorý dokáže rozdeľovať energiu a výkon antén tam, kde to má význam a kde hodinky naozaj GPS signál detegujú. To by malo zabezpečiť presnejšie meranie. Už štandardom v prípade Huawei hodiniek je možnosť sledovať viac ako 100 športových režimov, pričom vybrané dokážu detegovať aj automaticky.

Porovnanie veľkostí oboch verzií

Ďalej tu máme všetky potrebné senzory. Až na meranie EKG vám tieto hodinky odmerajú prakticky všetko. Sledovanie spánku bolo opäť vylepšené a ponúkne obrovské množstvo informácií. K dispozícii je nepretržité celodenné meranie tepu aj hladiny SpO2. Taktiež nechýbajú funkcionality, ktoré ocenia najmä dámy a súvisia s menštruáciou.

Parametre Huawei Watch GT 4

Model 46 mm (pánsky) 41 mm (dámsky)
Rozmery 46 x 46 x 10,9 mm 41,3 x 41,3 x 9,8 mm
Hmotnosť bez remienka 48 gramov 37 gramov
Materiál Kovový rám, telo z nehrdzavejúcej ocele, spodná časť z kompozitného materiálu z polymérových vlákien Kovový rám, telo z nehrdzavejúcej ocele, spodná časť z kompozitného materiálu z polymérových vlákien
Úchyt na remienok 22 mm štandard 18 mm štandard
Displej AMOLED, 1,43″, 466×466 pixelov, 326 ppi AMOLED, 1,32″, 466×466 pixelov, 352 ppi
Kapacita batérie 524 mAh 323 mAh
Dĺžka nabíjania 100 minút, bezdrôtové 100 minút, bezdrôtové
Výdrž batérie (teoretická) 14 dní pri bežnom používaní 7 dní pri bežnom používaní
Ostatné Bluetooth 5.2, NFC, GPS Bluetooth 5.2, NFC, GPS
Vodoodolnosť 5 ATM, IP68 5 ATM, IP68
Cena od 249 € od 249 €

Huawei Watch GT 4: Cena na Slovensku

Vzhľadom na parametre je odporúčaná slovenská cena veľmi príjemná. Hodinky začínajú na cene 249 € pre oba varianty, pričom cena sa líši v závislosti od remienku, aký si zvolíte. Dámsky model prichádza s tromi remienkami, cena 249 eur platí pre základný kožený. Za 299 € dostanete hodinky s milánskym kovovým s magnetickým úchytom a 399 € stojí variant s elegantným kovovým remienkom.

Pánske Huawei Watch GT 4 budú k dispozícii so 4 remienkami. Základný silikónový a hnedý kožený sú za 249 €. Nasleduje špeciálny zelený remienok, ktorý za nás vyzerá veľmi zaujímavo a za ktorý si priplatíte 20 eur. Najdrahší variant opäť ponúka kovový remienok a je za cenu 369 €.

Huawei WATCH GT 4 sú na Slovensku v predpredaji od 14. septembra. Pri predobjednávke do 24. septembra získate ako bonus bezdrôtové slúchadlá Huawei FreeBuds SE 2 v hodnote 49 eur.

Konkurencia

Pokiaľ vyžadujete prítomnosť bezkontaktných platieb, zaujímavou alternatívou môžu byť modely od Garmin alebo Fitbit. Napríklad Fitbit Sense, ktorý teraz kúpite za veľmi zaujímavú cenu. V ponuke sú napríklad aj hodinky Samsung Galaxy Watch6, avšak tie patria do inej kategórie, modelov s otvoreným operačným systémom. Za zmienku stoja tiež Amazfit GTS 4 či Xiaomi Watch S1, ktoré sa tiež môžu pochváliť nadštandardnou výdržou batérie.

Huawei FreeBuds Pro 3 a Watch Ultimate Gold Edition

Huawei WATCH Ultimate Gold Edition stelesňuje vrchol technologických a dizajnových inovácií nositeľných zariadení Huawei. Smart hodinky sú pozlátené 18-karátovým zlatom na nanokryštálovom keramickom ráme, no okrem pekného dizajnu sa môžu pochváliť funkciami, ktoré už poznáme, ako je napr. vodoodolonsť na úrovni 100 metrov, expedičný režim a 2-týždňová výdrž batérie.

Slúchadlá Huawei FreeBuds Pro 3 spájajú estetický dizajn s prvotriednou zvukovou technológiou. Slúchadlá sú vybavené hladkým skleneným puzdrom vyrobeným z materiálu Nano Processed, spolu s ultra duálnym meničom pre čistejšie výšky a vylepšeným ekvalizérom Triple Adaptive EQ pre autentickú kvalitu zvuku. Slúchadlá prichádzajú na náš trh za odporúčanú cenu 199 ur, dátum začiatku predaja bude ešte upresnený.

Náš tip
Recenzia Huawei Watch 4 Pro: Najpokročilejšie hodinky výrobcu za veľa peňazí
Disqus Comments Loading...