Huawei predstavil nový čipset Kirin 710. Prinesie novinky do dostupnejších smartfónov

Už niekoľko mesiacov sme čakali, kedy Huawei predstaví nový čipset pre strednú triedu smartfónov. Kirin 659 bol predstavený už minulý rok a objavil sa hneď v niekoľko významnejších smartfónoch. Huawei sa rozhodol strednú triedu osviežiť vylepšených výkonom a novými funkciami, a tak predstavil mid-range čipset Kirin 710.

Náš tip
Huawei P20 Lite: Nové trendy prichádzajú aj do strednej triedy | RECENZIA

Vylepšenie všade, kde sa dá

Kirin 710 je prvým čipom od spoločnosti Huawei, ktorý je vyrobený 12 nm technológiou výroby. Znamená to, že v porovnaní s Kirin 659, ktorý je vyrábaný 16 nm technológiou, by malo dôjsť k výraznému zlepšeniu spotreby energie a dočkáme sa zároveň vyššieho výkonu. Ten má byť oproti staršiemu modelu obrovským zlepšením. Výkon jedného jadra je vyšší až o 75%, ako tomu bolo u Kirin 659, zatiaľ čo výkon viacerých jadier narástol o 68%. Nová čipová sada sa skladá zo štyroch Cortex-A73 jadier s frekvenciou 2,2 GHz a ďalších štyroch Cortex-A53 jadier pracujúcich na menšej 1,7 GHz frekvencii. O grafickú prácu sa stará grafika ARM Mali G5, o ktorej sa hovorí, že je 1,3-krát lepšia v oblasti výkonu ako GPU v Kirin 659. Navyše, ponúkne raz tak menšiu spotrebu energie. Čip podporuje LTE Cat. 12 a Cat. 13. Nechýba tiež duálne 4G VoLTE a podpora Dual-SIM.

Náš tip
Huawei P20 Lite vs. Huawei Mate 10 Lite | POROVNANIE

Dokonalejšie fotografie v strednej triede?

Vylepšenia nastali aj v oblasti tvorenia fotografií. Kirin 710 prinesie zlepšenie fotografií v zhoršených svetelných podmienkach a tiež rozpoznávanie scény. Podpora Face Unlock je už samozrejmosťou.

Náš tip
Honor 9 Lite: Šarmantný inovátor | RECENZIA

Disqus Comments Loading...