Huawei AppGallery bude čoskoro dostupná aj pre počítače

Huawei P40 Pro | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Huawei Central priniesol informácie o tom, že sa na čínskej sieti Weibo objavili informácie o tom, že Huawei dokončuje jadro aplikácií HMS pre počítače. Medzi ne patrí aj známy obchod s aplikáciami AppGallery, ktorý je exkluzívny pre zariadenia Huawei/Honor. Na mobiloch tam patria aj aplikácie ako Petal Search (náhrada za vyhľadávač Google), Petal Maps (náhrada za Google Mapy). Patria tam ale aj ďalšie desiatky aplikácií, ktoré “bežia pod kapotou” a umožňujú spoľahlivé fungovanie zariadenia.

Huawei chystá AppGallery aj pre počítače

Značky Huawei a Honor vyrábajú aj svoje vlastné notebooky (sú mimochodom dostupné aj na Slovensku). Preto je prirodzené, že svet mobilov a svet notebookov budú chcieť spojiť. Jeden z krokov môže byť pomalé zlučovanie do jednotného ekosystému, ktorého jadro tvoria práve aplikácie Huawei. Preto je logické, že sa na ich notebookoch čoskoro objavia aplikácia Huawei Prehliadač, Huawei Cloud a iné. Lenže Honor už nie je súčasťou Huawei, na to treba myslieť tiež.

Huawei AppGallery tak možno umožní spúšťať aplikácie určené pre Android (neskôr HarmonyOS) priamo na počítači. Ak nie, tak minimálne bude slúžiť ako náhrada za Microsoft Store.

Nové jadro aplikácií by malo obsahovať aj funkciu Multiscreen Collaboration 3.0, ktorá umožní ešte jednoduchšiu spoluprácu medzi počítačom a mobilom. Už dnes umožňuje na podporovaných Huawei zariadeniach ich prepojenie pomocou NFC čipu a následné manažovanie telefónu z počítača. Máte tak možnosť sledovať upozornenia, či odpovedať na hovory a SMS správy.

Náš tip
WhatsApp: Aké sú vhodné alternatívy pre četovaciu aplikáciu?
Disqus Comments Loading...