PUBG, Fortnite a iné hry v mobile môžu výrazne ovplyvňovať psychiku vašich detí, hovorí indická vláda

Hry na mobil zažili v posledných rokoch ohromný rozmach a to nielen u nás. Veľké rozšírenie zaznamenali aj v chudobnejších krajinách Ázie. Zdá sa, že vlády tamojších krajín to neteší. Parlament mesta Delhi v Indii dokonca obvinil hry z ovplyvňovania psychiky dorastu.

Násilie, podvody, dokonca aj násilie ku ženám

Komisia Delhi pre ochranu detských práv (DCPCR) vo svojej poslednej správe upozornila všetky školy na hrozbu mobilných hier. Vymenovala hneď niekoľko titulov, napríklad Hitman, PUBG Mobile alebo Fortnite. Práve posledné dva menované nabrali veľkú popularitu za pomerne krátky čas.

Bojové hry posledných rokov u detí údajne rozvíjajú sklony k násiliu

Jeden z dôvodov napísaných v správe bol aj fakt, že hry podporujú agresivitu, násilie a v niektorých prípadoch aj násilie ku ženám. Taktiež bolo spomenuté podnecovanie na tvorenie podvodov. Deti, ktoré ich hrajú, sú navyše vo veku, keď sú ešte veľmi formovateľné a skúsenosti z tohto obdobia ich ovplyvnia na celý život.

Marketingové ťahy spoločností ovplyvňujú nielen trh

Za veľký rozmach mobilných hier môžu hlavne čínski technologickí giganti. Tí za posledný rok expandovali s extrémne dostupnými modelmi smartfónov do krajín, kde si to predtým obyvatelia nemohli dovoliť. Druhým faktorom je sprístupnenie dátových služieb pre týchto obyvateľov. Vytvorilo to tak dokonalé podmienky pre závislosť detí na hrách.

Čo si o mobilných hrách a ich dosahu na psychiku myslíte vy? Máte obavy z toho, čo prinesú? Napíšte nám svoj názor do diskusie pod článok.

Ďalšie články k téme:

Náš tip
PUBG Mobile vs Fortnite: Ktorá hra je pre vás tá pravá? | POROVNANIE
Náš tip
Zbavte sa závislosti na telefóne pomocou tejto pomôcky
Disqus Comments Loading...