Honor 6X: Takto sa robí bestseller | RECENZIA

Značka Honor sa u nás stáva čoraz populárnejšou. Či už sú to výkonnejšie modely ako Honor 8, alebo dostupnejšie varianty ako vlaňajší Honor 5X. Hoci ide o dcérsku značku spoločnosti Huawei, medzi zariadeniami týchto výrobcov predsa len nájdeme nejaké rozdiely. Kým smartfóny Huawei sú často cielené na užšiu skupinu používateľov, smartfóny Honor sa prihovárajú k väčšiemu množstvu potenciálnych používateľov. Honor 6X nie je výnimkou.

Balenie – UNBOXING

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Konštrukcia a dizajn – štandard v roku 2017

Honor 6X by sme mohli po konštrukčnej stránke charakterizovať akokoľvek, no určite nie „netradičný“. Teda aspoň pri prvom pohľade na prednú stranu. Zariadenie reprezentuje súčasnú predstavu o dobre vyzerajúcom smartfóne – tenká tehlička s veľkým displejom, kovovým krytom a všetkými prvkami, na ktoré sme zvyknutí.

Predná strana je skutočne veľmi klasická. Pod displejom štandardne nenájdeme žiadne tlačidlá, iba logo značky. Nad displejom je umiestnený reproduktor pre hovory, v ľavom rohu drobná LED dióda a napravo zasa selfie kamera.

Vynikajúcou správou je ale 2.5D zaoblené sklo na displeji, ktoré dodáva telefónu šmrnc a lepšie sa drží v ruke. Zariadenie bolo tiež pokryté ochranným sklom z výroby, ktoré je príjemným doplnkom. Ak vám prekáža, ľahko ho môžete odlepiť, prípade vymeniť za iné. Dobrou správou ale je, že nezachytáva odtlačky oveľa výraznejšie ako štandardné sklo na displeji, a tak nám pri používaní veľmi neprekážalo.

Hrany zariadenia sú znovu štandardné a jednoznačné. Napravo nájdeme hardvérové tlačidlo napájania a dvojtlačidlo pre ovládanie hlasitosti. Naľavo je potom umiestnená zásuvka pre SIM a microSD kartu. Hore je umiestnený 3,5-milimetrový jack pre slúchadlá a dole je to microUSB vstup medzi dvomi mriežkami. Za pravou sa nachádza reproduktor pre multimédiá, za ľavou mikrofón.

Bočné hrany zariadenia sú pritom súčasťou zadného krytu, ktorý je vyrobený z kovu. Horná a dolná časť je vyrobená z plastu a umožňuje príjem všetkých druhov signálov. Takáto konfigurácia je dnes v strednej triede úplne bežná a je to aj dôvod, prečo si výrobca mohol dovoliť použiť jednoliaty kryt vzadu a aj po bočných hranách zariadenia.

Zadná strana je už o čosi zaujímavejšia. Hneď na prvý pohľad udrie do očí duálny fotoaparát, ktorý je v tejto triede zariadení úplnou raritou. Huawei a aj Honor majú s touto technológiou bohaté skúsenosti, a tak môžeme očakávať, že duálne fotoaparáty budeme vídavať aj v lacnejších zariadeniach týchto značiek.

Fotoaparát je umiestnený na mierne vystupujúcom pliešku. Ten ale pri používaní neprekáža a ani keď je telefón položený na stole nespôsobuje nepríjemné kolísanie.

Tesne pod fotoaparátom je skener odtlačkov prstov a napravo od šošoviek nájdeme aj jednoduchý LED blesk.

Hoci skener je umiestnený veľmi blízko fotoaparátu, nikdy sme si ho s ním pri odblokovaní zariadenia nemýlili. Dôvodom je vysoké položenie fotoaparátu, ktoré jednoducho nie je prirodzené pre umiestnenie ukazováka pri uchopení takto veľkého zariadenia. Vždy sme sa k skeneru blížili prstom zdola, a tak sme skôr nahmatali skener, ako by sme mali položiť prst na fotoaparát.

Vzadu už potom nájdeme iba logo výrobcu a certifikačné údaje. Doplníme, že telefón má rozmery 150,9 x 76,2 x 8,2 mm a hmotnosť 162 gramov. Tieto údaje sú pre 5,5“ telefón celkom štandardné. Jediný rozmer, ktorý pri používaní pocítite, je šírka telefónu. Spôsobujú to trochu hrubé rámiky po bokoch displeja, ktoré sú dnes už skutočne ojedinelé.

Nie sú ale také prominentné, aby vám pri pohľade na telefón prekážali. Spôsobujú ale to, že telefón je citeľne širší ako väčšina súčasných 5,5“ zariadení. Hoci rozdiel oproti iným modelom je malý, najmä ľudia s menšími rukami to môžu pri používaní cítiť.

My sme s tým problém nemali a výrobcu musíme za konštrukčné spracovanie pochváliť. Napriek dvom plastovým plieškom na zadnej strane pôsobí telefón skutočne prémiovo. Pomáha tomu veľmi pekne spracovaný zadný kryt, ktorý vôbec nezachytáva odtlačky či iné nečistoty. Výborný pocit v ruke navodí aj zahnuté sklo na displeji, ktoré sa stáva čoraz štandardnejšie, čo nás veľmi teší. Honor 6X skutočne nie je zariadením s množstvom hrán, práve naopak. Aj zadný kryt je prehnutý a telefón sa tak v ruke drží veľmi dobre.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Skener odtlačkov – praktický a plný funkcií

Ako sme už pri zariadeniach od Huawei a Honor zvyknutí, skener odtlačkov neslúži ani zďaleka iba na zabezpečenie telefónu. Aj Honor 6X ponúka aktívny skener s množstvom užitočných funkcií.

Tie sú rozdelené do dvoch kategórií – funkcie pri stlačení a podržaní skeneru a funkcie s gestom posúvania. Pri stlačení a podržaní môžete zdvihnúť hovor alebo zastaviť budík. Našou obľúbenou funkciou je možnosť zhotoviť fotografiu týmto gestom. To nie je praktické pri fotení hlavným fotoaparátom, kedy využijete klasickú spúšť na displeji. Je ale veľmi praktické pri fotení selfie, kedy nemusíte telefón držať v krkolomnom kŕči, ale pohodlne použijete skener odtlačkov na zadnej strane, kde ukazovák už beztak prirodzene patrí.

Posúvaním hore/dolu môžete zasa zobraziť panel s upozorneniami a posúvaním doľava/doprava môžete prepínať fotografie v galérií. Všetky tieto gestá si určite nájdu svoje využitie, no my sme najčastejšie používali práve gesto pri fotení selfie.

Okrem toho plní skener aj svoju hlavnú úlohu a umožní vám lepšie zabezpečiť telefón a rýchlejšie ho odomknúť. V tejto kategórii by sme ho označili za priemerný. Nie je extra rýchly, ale ani pomalý. Je ale dostatočne spoľahlivý a pri používaní telefónu sme nemali žiadne problémy s nerozoznaným odtlačkom prsta.

Displej – neohúri, no ani nesklame

Honor 6X je ďalším z radu telefónov s 5,5“ Full HD displejom. Ako obyčajne, aj tentokrát považujeme dané rozlíšenie pri tejto veľkosti displeja dostatočné a vhodné aj na prácu s multimédiami a textovými súbormi.

Honor 6X má IPS LCD displej, ktorý svojimi kvalitami patrí k priemeru. Takmer v žiadnom smere vás nesklame, no ani neprekvapí. Ponúka slušné, aj keď trochu nevýrazné farby a má výborné pozorovacie uhly. Farby je možné upraviť softvérovým nástrojom, no nikdy nedosiahnete takú prirodzenú sýtosť a kontrast, ako je to v prípade AMOLED, ale aj lepších IPS displejov.

Jedným z nedostatkov, ktorým často trpia dostupnejšie zariadenia, je nízky jas. To ale nie je prípad novinky od Honoru, ktorá ponúka dostatočný jas aj na prácu v exteriéri. Sklamaním je ale skutočne lesklé sklo, ktoré takéto používanie trochu sťaží.

Okrem toho telefón disponuje aj špeciálnym režim, ktorý v prípade veľmi jasných podmienok upraví kontrast na displeji tak, aby bol zobrazovaný obsah lepšie viditeľný. V tomto prípade je už reprodukcia farieb značne ovplyvnená, no ak nutne potrebujete telefón používať v extrémne jasných podmienkach, bude to zrejme pohodlnejšie s týmto režimom.

Aj napriek tomu, že telefón má predinštalovaný systém Android 6.0 Marshmallow, nájdeme tu náš obľúbený nočný režim. Ten reguluje modré svetlo a menej trápi oči, a to najmä v tme a tmavom prostredí. Potešilo nás, že tento režim je možné nakonfigurovať si podľa vlastných predstáv a nechýba ani nastavenie automatického spúšťania v danom čase.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Výkon a pamäť – žiadne kompromisy

Snáď už navždy sú za nami tie časy, kedy dostupné telefóny znamenali kompromisy vo výkone. Honor 6X nie je v žiadnom prípade high-end zariadením a nejde ani o najrýchlejší smartfón na trhu. Dnes už to ale neznamená, že si neporadí so všetkým, čo mu ponúknete.

Disponuje procesorom Kirin 655, ktorému sekunduje RAM s kapacitou 3/4 GB a vnútorná pamäť s kapacitou 32/64 GB. My sme mali k dispozícii slabšiu verziu s 3 GB RAM a 32 GB pamäťou, no ani to nás pri používaní zariadenia nijako neobmedzovalo.

Telefón bol po celý čas svižný a reagoval veľmi rýchlo. Nespozorovali sme žiadne zaváhania či sekanie a nespomalilo ho ani inštalovanie aplikácií. Poradil si aj so všetkými súčasnými hrami, aj keď tu bolo možné spozorovať trošku dlhší čas spúšťania.

Všetko ostatné ale bude fungovať bez problémov. Poteší aj prítomnosť slotu na microSD kartu, ktorý pojme pamäťovku s kapacitou až 256 GB. Už aj samotná 32GB vnútorná pamäť je ale vynikajúcim znakom toho, že dávame zbohom časom, kedy bolo v strednej triede štandardom používať 16 GB vnútornej pamäte.

V tejto sekcii si dovolíme ešte jeden tip, ktorý v našom prípade výrazne zvýšil zážitok z používania a potenciálne mal aj priaznivý vplyv na výdrž batérie. Zmenili sme si totiž mierku animácií, vďaka čomu boli reakcie ešte rýchlejšie. Nadstavba EMUI 4.1, ktorá je v smartfóne Honor 6X predinštalovaná, ponúka skutočne prepracované animácie, ktorých je ale niekedy až príliš veľa. Zmena mierky na 0,5x umožnila rýchlejšie prechody obrazoviek a ovládanie systému a spraviť to môžete jednoducho aj vy.

Stačí, keď prejdete do nastavení a kliknete na celkom spodný riadok s názvom Informácie o telefóne. Tu kliknite 7x na riadok Číslo zostavy. Vráťte sa o krok späť a uvidíte, že v nastaveniach sa objavil riadok s názvom Možnosti pre vývojárov. Kliknite na túto možnosť a nájdite nastavenia animácií. Zmeňte všetky mierky animácií na 0,5x, prípadne ich celkom vypnite a uvidíte, aký rozdiel to spraví pri používaní zariadenia.

Systém – štandardný Honor

Systém v telefóne Honor 6X nie je oproti ostatným modelom značky Huawei a Honor ničím výnimočným. Nájdeme tu predinštalovaný Android 6.0 Marshmallow a nadstavbu EMUI 4.1. To znamená tradičné možnosti a funkcie, na ktoré sme zvyknutí v prípade tohto výrobcu už nejaký čas.

Zmeny nájdeme prakticky v každej časti systému. Zmenená je zamknutá obrazovka, domovské obrazovky, notifikačná lišta aj menu s rýchlym spustením. Chýba menu s aplikáciami a zmeny nájdeme aj v samotných nastaveniach.

Ďalšie novinky prinesie update na Android 7.0 Nougat, ktorý na iných Huawei a Honor zariadeniach priniesol späť menu s aplikáciami, zmenil systém notifikácií a zmenil aj notifikačnú lištu.

Honor 6X má zatiaľ starší systém, ktorý ale funguje vynikajúco. Je vidieť, že v kombinácii s vlastným procesorom z dielne Huawei je úroveň odladenia skutočne vysoká. Nájdete tu aj všetky možnosti prispôsobenia, ktoré EMUI už tradične ponúka. Nechýba zamknutá obrazovka s meniacimi sa pozadiami či možnosť zmeniť celý motív systému.

Žiaľ, súčasťou systému je aj množstvo predinštalovaných aplikácií. V čase, keď iní výrobcovia robia všetko preto, aby nemali v zariadeniach zbytočne duplicitné aplikácie, Honor 6X ešte stále ponúka rôzne populárne tituly priamo v systéme a nechýbajú ani neslávne známe demo verzie niekoľkých hier.

Nadstavba je tak oproti čistému Androidu skutočne výrazná a nájde si svojich fanúšikov aj odporcov. V novšej verzii ale ponúka celistvejší vzhľad systému a hoci od čistého Androidu je stále na míle ďaleko, vyzerá elegantnejšie a modernejšie. Na ňu si ale majitelia tohto telefónu budú musieť ešte počkať.

Multimédiá – slušný základ

Dnes už prakticky každý smartfón musí spĺňať základné multimediálne nároky. Práca s multimédiami patrí medzi základné úkony, ktoré s telefónmi vykonávame a nezáleží a tom, koľko sme za telefón zaplatili.

Honor 6X v tomto smere nie je žiadnou výnimkou a bez problémov s multimédiami každého druhu. Ako sme už spomenuli, veľkú zásluhu má na tom solídny displej. Ten zvládne bezproblémovú prácu s videom, fotografiami, ale aj dokumentami, tabuľkami a prezentáciami. Je dostatočne veľký a detailný na to, aby vás to v žiadnom smere neobmedzovalo.

Ďalším dôležitým prvkom je zvuk. O ten sa v prípade Honoru 6X stará reproduktor na spodnej hrane zariadenia. Samotný reproduktor nijako nevyčnieva z radu a je až podpriemerný. Nie je najhlasnejší a určite sa nehodí na počúvanie hudby. Bude vám ale stačiť na sledovanie videí či občasné sledovanie seriálov. Vzhľadom na to, že telefón okrem Bluetooth disponuje aj 3,5-milimetrovým jackom, je zlepšenie zvukového zážitku veľmi jednoduché.

Posledným dôležitým prvkom pri práci s multimédiami je výdrž batérie. Tá je na výbornej úrovni, no detailne si ju opíšeme neskôr. Teraz je dôležité vedieť iba to, že telefón má dostatok výkonu a všetky kvality potrebné na to, aby ste mohli brať ako plnohodnotné multimediálne zariadenie. Ako sme už spomínali, bez väčších problémov zvládne aj moderné hry, takže výraznejšie sa nebudú musieť obmedzovať ani náruživejší hráči.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Konektivita – nechýba ani NFC

Tak, ako musí byť dnes nový telefón schopný zvládnuť prácu s multimédiami, musí zvládnuť aj pripojenia k najrôznejším sieťam. Honor 6X to zvláda ľavou zadnou a v tomto smere dokonca poráža aj mnohých konkurentov v tejto triede zariadení.

Základom je, samozrejme, Wi-Fi 802.11 b/g/n. Síce chýba podpora dual-band pripojenia, no tá v tejto triede zariadení ešte stále nie je samozrejmosťou a telefónu to určite nevyčítame.

Nechýba ale moderné Bluetooth v4.1, spoľahlivé GPS a dokonca aj FM rádio. K mobilným sieťam sa zasa pripojíte aj prostredníctvom LTE s rýchlosťami do 150 Mbps. Čerešničkou na torte je NFC, ktoré síce mnohí z vás možno nikdy nevyužijú, no na druhej strane je skvelé mať túto funkciu k dispozícii pre prípad potreby. V tejto cenovej relácii je to prvok, ktorý sa často vynecháva za účelom šetrenia, a tak je skvelé vidieť, že ho nájdeme aj v takto dostupnom zariadení.

Ako to už dnes pri zariadeniach čínskych výrobcov býva zvykom, telefón disponuje aj dvomi slotmi na SIM kartu. Jeden zo slotov je hybridný a je možné doň umiestniť aj microSD kartu s kapacitou do 256 GB. Tento slot ale nepodporuje 4G ani 3G siete, iba 2G pripojenie.

Všetky dostupné formy pripojenia pritom fungovali skvele a nemáme voči nim absolútne žiadne výčitky. Jediný detail, ktorý by sme zmenili, je USB port. Honor 6X totiž disponuje microUSB portom, no v súčasnosti by sme privítali, aby všetky nové telefóny boli dostupné z novším USB-C pripojením.

Je to síce iba maličkosť, no keď si dnes kúpite nový telefón s microUSB portom a plánujete ho používať niekoľko rokov, ku koncu jeho životnosti sa už možno pristihnete pri tom, že všetko vaše príslušenstvo bude fungovať s novším štandardom a k úplnému prechodu k modernizácii vám bude brániť práve telefón.

Fotoaparát – čerešnička na torte

Honor 6X je podľa slov prvým smartfónom v tejto cenovej kategórii, ktorý ponúka duálny fotoaparát. Netrúfame si tvrdiť, či je to celkom tak, no minimálne ide o jedno z prvých zariadení strednej triedy s takouto funkciou, ktoré je oficiálne distribuované aj u nás. Znamená to, že Honor 6X bude jednou z prvých možností vyskúšať si duálny fotoaparát pre mnohých zákazníkov na Slovensku, ktorí nechcú dať za telefón 300 a viac EUR.

Telefón ponúka kombináciu 12MP hlavného snímaču s 2MP sekundárnym snímačom. Ten sa v tomto prípade stará o vytvorenie „bokeh“ efektu, a teda rozmazaného pozadia.

Musíme uznať, že nás v tomto smere Honor 6X prekvapil. Falošné „bokeh“ na väčšine zariadení ignorujeme, pretože takmer nikdy nefunguje tak, ako výrobca sľubuje. Aj napriek nízkej cenovke ale Honor 6X v tomto smere exceluje a hoci trošku skúsené oko stále zbadá, že nejde o fotografiu zhotovenú zrkadlovkou či akýmkoľvek fotoaparátom s väčším snímačom a lepšou optikou, výsledok je bližšie k realite ako pri mnohých iných, oveľa drahších zariadeniach.

Na druhej strane, telefón disponuje tak dobrým hlavným fotoaparátom, že sme často túto funkciu ani nemuseli používať. Senzor má síce rozmer až 1/2,9“, no napriek tomu ponúka skutočne pekne rozmazané pozadie pri fotografovaní predmetov z blízka. Okrem toho chválime fakt, že telefón je schopný zaostriť na predmet aj pri skutočne nízkej vzdialenosti približne 20 cm, čo je ideálne na snímanie makro fotografií.

Hlavný fotoaparát ale zvládne aj ďalšie druhy fotografií bez väčších problémov a v skutočne skvelej kvalite. Reprodukcia farieb je na výbornej úrovni, fotografie ponúkajú dostatok detailov a veľmi dobre funguje automatický režim, ktorý pekne vyváži expozíciu tak, aby neboli svetlé časti fotografie prepálené alebo tiene príliš tmavé.

Spokojní sme bolia si v 90 % prípadov. Niekedy sa stane, že automatický režim neprispôsobí nastavenia dokonale. Fotografia má potom kvôli vysokej expozícii nevýrazné farby alebo prepálené highlighty, no v drvivej väčšine prípadov boli výsledky skutočne skvelé, možno až hodné oveľa drahšieho zariadenia. Okrem toho, k dispozícii je aj manuálny režim, ktorý vám pomôže zvládnuť tie chvíle, ktoré automatika už nezvláda.

Dobrou správou je, že telefón celkom nepohorel ani pri fotografiách v horšom osvetlení. Na miestach, kde niekedy zlyhávajú aj drahšie zariadenia, si Honor 6X poradil veľmi dobre. Vidieť to napríklad na fotografiách poháru či myšky, kedy v tmavej izbe mnohé iné zariadenia extrémne zvyšovali hodnotu ISO, čoho výsledkom bola zašumená a takmer až nepoužiteľná fotografia. Samozrejme, šum je spozorovateľný aj tu, no je ho oveľa menej a stále sú veľmi pekne zachované farby a aj detaily.

Telefón je schopný nahrávať Full HD video, ktorého kvalita je priemerná. Nenadchne detailmi ani farbami, no je použiteľné pre prípadné prezentácie či jednoducho na zdieľanie na sociálnych sieťach.

Okrem toho Honor 6X disponuje aj 8MP prednou kamerou, ktorá zvládne natáčanie Full HD videa. Predný fotoaparát je ale nanajvýš priemerný. Selfie zhotovené v dobrom svetle budú určite použiteľné na sociálnych sieťach, no za šera či za tmy určite radšej používajte hlavný fotoaparát.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Batéria – znovu exceluje

Stredná trieda zariadení má oproti iným jednu veľkú výhodu – výdrž batérie. Nejedná sa pritom výlučne o telefóny značky Honor či Huawei. Aj iní výrobcovia prišli na to, že úspornejší procesor a poriadna batéria sa v strednej triede zariadení dokážu postarať o skvelú výdrž.

Presne to odzrkadľuje Honor 6X. Ten ponúka batériu s nadpriemernou kapacitou 3440 mAh. Ak k tomu pripočítame procesor z vlastnej dielne s dobre optimalizovaným vlastným systémom, dostaneme skutočne skvelú kombináciu.

Výrobcu môžeme pochváliť dokonca aj za odhad, ktorý udáva pri výdrži batérie. Neprestrelil to tak, ako to výrobcovia radi robia, ale podal skutočne rozumné informácie. Podľa Honoru vydrží 6X na jedno nabitie dva dni stredne náročného používania a deň a pol náročnej práce.

My môžeme tieto čísla bez problémov potvrdiť. Vybiť Honor 6X za jeden deň je skutočne tvrdý oriešok. Pri našom bežnom používaní nám telefón spravidla na konci dňa ukazoval cez 50 % zostávajúcej batérie. Pod „bežným používaním“ máme na mysli približne 2,5 hodiny zapnutého displeja, pričom na telefóne sme prehliadali sociálne siete, používali komunikačné aplikácie, fotografovali, telefonovali a pozreli si aj niekoľko videí. Samozrejme, celý čas sme boli pripojení k Wi-Fi alebo mobilnému internetu a synchronizovali dva Google účty a hneď niekoľko sociálnych a komunikačných aplikácií typu Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp a pod.

Telefón okrem toho disponuje skvelou výdržou v pohotovostnom režime, kedy sa vybíja skutočne veľmi pomaly. Samozrejme, v priebehu dňa nejaké percentá ubudnú, no aj keď vám večer zostáva 15 % batérie, nemusíte sa báť, že by sa vám telefón do rána vybil a nezazvonil vám budík.

Odhadujeme, že v priebehu jedného dňa s telefónom môžete pokojne zvládnuť 5-6 hodín zapnutého displeja. Ak ste menej náročný používateľ a telefón nevyťažujete, bez problémov s ním vydržíte na jedno nabitie celé dva dni.

Trochu mrzí, že telefón nepodporuje žiadnu formu rýchleho nabíjania. V balení nájdete 2A nabíjačku, ktorá telefón nabije z 0 % na 100 % za necelé dve hodiny. To nie je najhoršie, no nemôžete sa tešiť na žiadne rýchle pribúdanie energie do 50-60 % kapacity tak, ako to zvládajú moderné technológie rýchleho nabíjania.

Honor 6X: Záverečné hodnotenie

Kategória smartfónov s cenovkou pod 300 EUR je zaujímavejšia, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Je tu k dispozícii obrovské množstvo zariadení, medzi ktorými nájdeme oveľa väčšie rozdiely, ako v high-end smartfónoch. Konkurencia je tu veľká, a to najmä preto, že každý výrobca musí niekde robiť kompromisy. Honor 6X ich ale skutočne nerobí veľa.

Ak by sme museli nájsť najslabšiu stránku telefónu, zrejme by sme spomenuli displej a reproduktor. Najlepšie na tom ale je, že ani displej a ani reproduktor nie sú vyslovene zlé. Sú jednoducho o čosi horšie, ako v niektorých iných konkurenčných zariadeniach. Tie ale Honor 6X poráža v mnohých ďalších oblastiach.

Exceluje vo výkone, výdrži batérie a kvalite fotoaparátu, ktorý je v tejto kategórii medzi najlepšími. Systém EMUI 4.1 je už pomerne zastaraný, no telefón dostane s aktualizáciou na Android 7.0 Nougat a EMUI 5.0 nový život s výrazne sprehľadneným prostredím a aj krajším dizajnom. Za 259 EUR je dnes skutočne ťažké nájsť zariadenie, ktoré by ponúkalo takú úroveň komfortu, ako Honor 6X. Máme ale tušenie, že tento rok nejde o posledný telefón s takouto cenovkou, ktorý nás dostane.

[taq_review]

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 
Disqus Comments Loading...