Google zrejme (konečne) odstráni povinnosť Google+ profilu pri recenziách v obchode Play

Už niekoľko rokov je v obchode Play jedno pravidlo pre tých, ktorí chcú písať recenzie na aplikácie, hry, knihy a hudbu – musia mať Google+ profil. Zdá sa však, že Google pochopil, o akú absurdnosť ide, a tak rozmýšľa o odstránení tejto povinnosti. Naznačujú to dizajnové zmeny, ktoré Google pripravuje pre obchod Play. Má z neho totiž zmiznúť tlačidlo “+1” od používateľov, ktorí aplikáciu, hru, knihu či hudbu odporúčajú iným.

Náš tip
Servery Google vás ochránia pred QuadRooter chybou. Je tu však podmienka

Google+ je sociálna sieť, ktorú Google vytvoril ako konkurenciu pre Facebook. Je však pravdou, že Google+ sa na Facebook nikdy nedotiahol a vlastne ani nikdy nemal dostatočne veľkú používateľskú základňu, aby sa o tom mohlo aspoň uvažovať. Dnes túto sociálnu sieť používajú najmä technologicky zameraní ľudia, no množstvo profilov je na Google+ len preto, že tam musia byť. Google profilom na svojej sociálnej sieti totižto podmieňuje používanie viacerých svojich služieb (napríklad aj YouTube).

Podobný krok urobil Google už minulý rok, keď odstránil zo služby YouTube nutnosť používať Google+, ak ste chceli nechávať komentáre pod videami. Podobne tak urobil aj vo februári tohto roka, keď nutnosť Google+ profilu odstránil z Google Play Games. Google jednoznačne pochopil, že toto nie je cesta, ktorou by sa mali vyvíjať jeho služby a odstránenie Google+ profilu z obchodu Play rozhodne ocení množstvo používateľov. Ste medzi nimi aj vy?

Zdroj: AndroidPolice

Disqus Comments Loading...