Google Play: Podvodníci v aplikáciách ponúkajú finančnú odmenu

Google Play

Na platforme Google Play sa aj napriek dôkladným kontrolám stále podvodníkom darí pridávať neuveriteľné množstvo aplikácií. Portál PhoneArena zverejnil informácie o ďalších troch problémových aplikáciách, ktoré majú vyše 20 miliónov stiahnutí.

Tieto aplikácie z Google Play si určite odinštalujte

Tento krát sa útočníci zamerali na aplikácie, ktoré sú zamerané na zdravie a aktivitu. Každý používateľ, ktorý si aplikáciu nainštaluje je nabádaný na splnenie niekoľkých cieľov. Po ich splnení vás údajne čaká finančná odmena. Cesta za splneným cieľom je však sprevádzaná neuveriteľným množstvom reklám.

Odmeny za pozeranie reklám | Zdroj: PhoneArena.com

Aj po ich pozretí sa používateľovi naskytne možnosť rýchlejšieho dosiahnutia cieľov, ktoré je opäť riešené prostredníctvom reklám. Všetky reklamy slúžia len na to, aby pomocou nich útočníci zarábali. Tieto aplikácie sú stále dostupné na Google Play a preto určite odporúčame ich okamžité odinštalovanie.

  • Lucky Step – 10 miliónov stiahnutí
  • WalkingJoy – 5 miliónov stiahnutí
  • Lucky Habit – 5 miliónov stiahnutí

Všetky zo spomenutých aplikácií sú prepojené s jedným serverom. Aj napriek rozdielnym menám spoločností, ktoré ich zverejnili, je dosť pravdepodobné, že vo všetkých prípadoch ide o toho istého vývojára. Lucky Step vo svojej staršej verzii dokonca ponúkal za splnenie cieľov aj darčekové poukážky do viacerých internetových obchodov.

Podvodné aplikácie – Google Play | Zdroj: PhoneArena.com

Na prevenciu pred podobnými aplikáciami vám v prvom rade určite odporúčame prečítať si všetky recenzie a komentáre pod ich popisom. Aj tie dokážu prezradiť nepríjemnosti spojené s používaním danej aplikácie. V prípadoch kedy ide o aplikáciu, ktorá inštaluje do vášho zariadenia rôzne typy vírusov vám určite postačí stiahnuť antivírus. Väčšina antivírusov používateľa upozorní na všetky nebezpečné aktivity spojené s aplikáciami alebo prehliadačmi. 

Náš tip
HBO Max opäť odstráni z ponuky dva seriály
Disqus Comments Loading...