Google Pixel 3 a OnePlus 6T oficiálne v rebríčku DxOMark. Ako sa im zadarilo?

Ľudia si v dnešnej dobe dosť potrpia na fotoaparáte a jeho kvalite. Preto vznikol rebríček DxOMark, podľa ktorého sú hodnotené snímače rôznych modelov od rôznych výrobcov. Nedávno si testom prešiel aj Google Pixel 3 a OnePlus 6T.

Google s jednou kamerou zaostáva len minimálne

Zaujímavé pri Pixely 3 od Google je to, že na zadnej strane má (aj napriek všetkým možným trendom) stále len jeden objektív. Za to s ním vie narobiť veľké zázraky a mnohými je za toto stále uznávaný ako šampión v kategórii vlajkových lodí, keď príde na fotenie. Čo však hovorí celosvetovo uznávaný rebríček DxOMark?

Google Pixel 3 dokáže s jedným objektívom fotoaparátu to, čo niektorí nezvládnu s dvomi

Google Pixel 3 sa podarilo získať 101 bodov. Je to veľa, alebo málo? Povedzme, že tak akurát. iPhone XR získal s rovnakým počtom objektívov rovnaké hodnotenie. To znamená, že Google naozaj vyťažil z jedného snímača čo sa len dalo, no na vlajkové lode s dvomi a viac už nemá. V preklade je Google Pixel 3 najlepším Android smartfónom s jedným fotoaparátom (na zadnej strane). Porotcovia zhodnotili, že natáča pekné farby do videa, má rýchle preostrovanie a veľký dynamický rozsah, či expozíciu. Stále je však čo zlepšovať.

OnePlus sa doťahuje na konkurentov čoraz viac

Druhý a zároveň posledný model od značky OnePlus si takisto prešiel známym testom fotoaparátu. S počtom bodov 98 sa OnePlus 6T umiestnil pomerne slušne, ak zohľadníme jeho cenu pod 600 dolárov. Výrobca to za posledné roky dotiahol na špičku a ani náhodou sa nechce zastaviť. Uvidíme, čo prinesú ďalšie generácie týchto modelov.

OnePlus 6T si vzhľadom na svoju cenu počínal pomerne dobre

Ďalšie články k téme:

Náš tip
V rebríčku DxOmark sa objavili výsledky OnePlus 6T či Mate 20 Pro
Náš tip
Výrobcovia smartfónov ponúkali peniaze za vyššie skóre v DxOMark
Disqus Comments Loading...