Google Mapy vám po novom ukážu aj to, kde sa nachádza vchod do budovy

Google Mapy

Už sa vám niekedy stalo, že počas navigovania cez Google Maps ste nevedeli nájsť vchod do budovy? Americká spoločnosť v poslednej aktualizácií pridala do aplikácie ikony, ktoré budú presne naznačovať vchod do objektu. Informácie o novej funkcii navigácie zverejnil portál AndroidCentral.

Nová funkcia v aplikácii Google Maps

Spoločnosť Google už spustila testovanie novej funkcie s ukazovateľom vchodov do budov. Používatelia v niektorých mestách zaznamenali príchod nových ikoniek po nainštalovaní aktualizácie s číselným označením 11.17.0101. Okrúhle ikony so zelenou značkou naznačujúcou vstup do objektu je vidieť len v prípade, že si v aplikácii priblížite danú lokalitu.

Ikony sa na mape zatiaľ zobrazujú len na území Berlína, Las Vegas, New Yorku a San Francisca. Aj v týchto mestách je však funkcia veľmi limitovaná. Hlavnou úlohou aktualizácie bolo vyznačiť vstupné miesta na budovách kaviarní, reštaurácií, hotelov, nemocníc a obchodov. Podľa informácií zo zdroja sa označenie nezobrazuje na úplne všetkých budovách. V niektorých prípadoch sa dokonca stalo, že ukazovateľ vchodových dverí bol umiestnený nesprávne.

Označenie vstupov na budove – Google Maps | Zdroj: AndroidCentral.com

Okrem novinky spoločnosť pred nedávnom spustila test ďalšej funkcie, ktorá farebne znázorní vami označenú budovu. Jedinými trvalo zvýraznenými budovami sú nemocnice, pre rýchlejšiu orientáciu na mape v núdzovej situácii.

Funkcia označovania vstupných bodov na budovách je zatiaľ len v testovacom režime a spoločnosť sa pravdepodobne bude najskôr sústrediť na jej implementáciu vo veľkých mestách. Zatiaľ nikto nevie s istotou povedať, či bude označenie vstupov vôbec vypustené globálne.

Náš tip
Tieto filmy a seriály sledovali Slováci vo februári najčastejšie
Disqus Comments Loading...