Google pridá novú možnosť obnovenia dát na novom Android smartfóne

Obnovenie dát | Zdroj: Milan Menšík

Ak niekto prechádza zo starého Android smartfónu na nový, tak určite ocení jednoduchú možnosť prenosu svojich dát medzi týmito zariadeniami. Momentálne máte v systéme Android na výber tri možnosti na presun údajov zo starého zariadenia do nového. Podľa portálu AndroidAuthority chystá teraz Google pridať novú možnosť.

Nová možnosť spojí dve predošlé

V súčasnosti môžete svoje aplikácie a údaje skopírovať na nový Android smartfón pripojením kompatibilného kábla, cez Wi-Fi pripojenie alebo obnovením zálohy starého smartfónu cez službu Google One. Teraz chce Google spojiť dve z týchto možností, aby poskytol rýchlejší prenos dát.

Špeciálny kód:

<code>&lt;string name=”transferring_fragment_usb_and_wifi_transferring_title”&gt;Copying using cable
and Wi-Fi for fastest speed&lt;/string&gt;

&lt;string name=”transferring_fragment_usb_suggestion_title”&gt;Want to speed things up?&lt;/string&gt;</code>

Leaker AssembleDebug si totiž všimol kód súvisiaci s novou metódou prenosu údajov v aplikácii Google Data Restore Tool verzie 1.0.624892571. Nová metóda je v kóde, ktorý môžete vidieť vyššie, nazvaná “MultiTransportD2dTransport“. V skratke má táto nová možnosť prenosu dát fungovať pomocou oboch typov pripojení súčasne – Wi-Fi a aj kábla. Tým by sa mal výrazne urýchliť prenos dát.

Nutnosti obnovenia továrenských nastavení odzvoní

To však nemá byť jediné nové vylepšenie. Google má priniesť aj možnosť nazvanú „Obnoviť kedykoľvek“. V súčasnosti nemôžete obnoviť dáta bez obnovenia továrenských nastavení a spustenia prenosu od samého začiatku. Vďaka novej možnosti sa budú dať kedykoľvek získať dáta zo starého zariadenia bez potreby obnovenia továrenských nastavení.

Nová možnosť | Zdroj: AndroidAuthority.com

Nová možnosť “Obnoviť kedykoľvek“ bude mať určité obmedzenia. Údaje budete môcť kopírovať iba zo zariadenia, ktoré ste už predtým použili na ich kopírovanie. V opačnom prípade budete musieť vymazať všetky údaje v novom smartfóne. Údaje, ktoré skopírujete, sa zlúčia s údajmi na vašom aktuálnom zariadení. A ak ste zmenili nastavenia, tak sa zmeny neprepíšu.

Náš tip
Môžete váš smartfón ponoriť do vody? Vysvetľujeme, čo znamenajú skratky odolnosti
Disqus Comments Loading...