Správy na Android smartfóne si onedlho prečítate aj bez otvorenia aplikácie

Aj keď asi každý výrobca smartfónov s Androidom ponúka svoju alternatívu pre aplikáciu Kontakty, tá od Googlu je stále veľmi populárna. Spoločnosť ju neustále vylepšuje, pridáva nové funkcie a zlepšuje jej optimalizáciu. Portál Thespandroid informoval o tom, že Kontakty dostanú novú užitočnú funkcionalitu.

Správy priamo vo widgete

Vaše správy uvidíte priamo na domovskej obrazovke bez toho, aby ste aplikáciu vôbec otvorili. Postará sa o to úplne nový widget, ktorý bude možné pridať na domovskú obrazovku. Novinka bude dostupná vo verzii aplikácie 4.26. Nová verzia tiež prinesie mierne zmeny dizajnu používateľského rozhrania.

Zdroj: Thespandroid

Zmeny síce nebudú veľké, no potešia. Zobrazenie kontaktov bude prehľadnejšie, s jednoduchou možnosťou rozkliknúť si podrobnejšie informácie pri konkrétnom kontakte. Najväčšou zmenou má byť práve spomínaný nový widget, v ktorom si môžete rýchlo prečítať správy od vašich kontaktov.

Mohlo by vás zaujímať:

Vyzerá to tak, že každý pridaný widget bude pracovať len s jedným kontaktom. To znamená, že v ňom uvidíte len správy kontaktu, ktorý si nastavíte. Ak potrebujete takto vidieť správy od viacerých dôležitých kontaktov, jednoducho si pridáte viac widgetov. Sme zvedaví, ako to bude v skutočnosti fungovať.

Developer: Google LLC
Price: Free

Ako už býva pravidlom, o približnom dátume príchodu tejto aktualizácie zatiaľ neexistujú žiadne informácie, takže jediné, čo nám zostáva, je počkať si na ňu.

Disqus Comments Loading...