Ďalší podvod: Facebookom sa šíri falošná súťaž o poukážky do Lidlu

Lidl varuje svojich fanúšikov pred falošnou súťažou, ktorú neorganizuje. Tentokrát sa nesúťažilo o poukážky na nákup pre celú rodinu v hodnote 180 €. Podmienkou súťaže bolo zdieľanie pofidérneho odkazu. Kto organizoval súťaž nevedno.

Pofidérna súťaž o Lidl poukaz na nákup v hodnote 180 €

Odkaz smeroval na dnes už nefunkčnú adresu www.lidl-the-largest-sl.czx-everydark.com. Podobné formáty divne znejúcich adries by vás mali varovať pred tým, že táto súťaž nie je sponzorovaná Lidlom. Ten by s najväčšou pravdepodobnosťou vykonal súťaž len s dôveryhodnými partnermi a stránkami. Lidl na svojej Facebookovej stránke informuje, že reálne súťaže zdieľa na svojej stránke.

Ako overiť pravosť súťaže?

Súťaže veľkých firiem by sa mali objavovať hlavne na ich stránke – môže to byť na Facebooku, na webovej stránky firma a podobne. Súťaž by taktiež mala viesť k relevantnému zdroju a nie doméne xyz.com alebo niečo také (viď. príklad Lidl súťaže). Ak si nie ste istý, radšej sa do súťaže nezapájajte. Nevyhrať a nezúčastniť sa je lepšie ako riskovať vírus, ukradnutie identity alebo vašich peňazí. Podobné stránky vám tiež môžu spamovať prehliadač reklamami alebo váš Facebookový profil. Toľko môžete vyhrať z pofidérnych súťaží. Bohužiaľ, takéto falošné súťaže sa internetom dobre šíria, pretože ľudia chcú ušetriť, no neraz ich to stojí viac, ako by mohli získať.

Disqus Comments Loading...