Facebook: Ak nás nenecháte, odídeme z Európskej únie

Regulačné orgány Európskej únie sú tŕňom v oku americkému gigantovi. Sociálna sieť už pohrozila, že ak ju nenechajú ísť v Európe svojou vlastnou cestou, jednoducho sa Facebook zbalí a zo starého kontinentu odíde. O skutočnosti informoval portál vice.com.

Náš tip
Radosť: Nový operátor štartuje už dnes, dozvedeli sme sa všetky informácie

Momentálne prebieha súdny spor v Dubline, na ktorom sa spoločnosť vyjadrila, že rozhodnutie írskej komisie môže spoločnosť prinútiť dokonca k odchodu. EÚ žiada, aby sa zastavil prenos údajov používateľov z Európskej únie smerom do USA. Sociálna sieť sa tomu bráni a voči komisárovi tiež vzniesol niekoľko obvinení. Taktiež tvrdí, že komisár je proti sociálnej sieti zaujatý.

Facebook ďalej hovorí, že žiadna veľká spoločnosť používajúca podobné metódy na prenos údajov z EÚ do USA, nie je pod rovnakou kontrolou.

“Ak bude vyšetrovaný iba Facebook a bude pozastavený prenos údajov do USA, mohlo by to vážne narušiť hospodársku súťaž.”

Facebook šíri dezinformácie a ovplyvňuje výsledky volieb

V Európskej únii používa túto sociálnu sieť aktívne viac ako 410 miliónov ľudí a vygeneroval tu tržby v objeme 208 miliárd USD. Ďalšie problémy, ktorým Facebook čelí, sú šírenie dezinformácií a ovplyvňovanie volieb v celom regióne. Facebook je údajne dôvodom, prečo Veľká Británia vystúpila z EÚ.

Obchodný model sociálnej siete sa spolieha práve na to, že je schopný rýchlo a ľahko prenášať údaje po celom svete. Zásah do tohto prenosu by mal samozrejme negatívny vplyv na ekonomickú stránku spoločnosti. A to sa samozrejme Facebooku nepáči.

“Myšlienka, že by sa Facebook stiahol z európskeho trhu, je absurdná a nemyslím si, že by tomu niekto uveril.”

Michael Veale, výskumník technologickej politiky z University College v Londýne

 

Náš tip
Samsung potvrdil, že Fan Edition modely vlajkových lodí uvidíme každý rok
Disqus Comments Loading...