Čo týždeň dal: Prehľad najdôležitejších udalostí týždňa (30/2023)

Aj počas uplynulého týždňa sa vo svete technológií udialo mnoho zaujímavých vecí. Ak ste nestihli zachytiť všetky novinky, nevadí. V tomto článku vám prinášame prehľad tých najdôležitejších, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Veľký deň Samsungu: Nové smartfóny, hodinky aj tablety

Samsung počas tohto týždňa predstavoval svoje najdôležitejšie produkty určené pre druhú polovicu tohto roka. Dočkali sme sa nových skladacích smartfónov Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5, ale aj série hodiniek Galaxy Watch6 a tabletov série Galaxy Tab S9.

Oficiálneho predstavenia v Južnej Kórei sme sa zúčastnili osobne aj my, redakcia MôjAndroid.sk. Všetky tieto novinky patria vo svojich kategóriách medzi špičku. Samsung spolu s nimi prináša aj skvelé zľavy, vďaka ktorým ich môžete získať za veľmi výhodné ceny.

Nepríjemná správa pre Slovákov. Zdieľaniu hesiel na Netflixe je koniec

Netflix v tomto týždni prišiel s tým, čo sme už očakávali. Nové pravidlá video streamovacej služby zakazujú zdieľanie hesiel, pomocou ktorého vedeli Slováci každý mesiac významne ušetriť. Predplatiteľov o tom Netflix informuje prostredncítvom e-mailov.

Spotify zvyšuje cenu predplatného na Slovensku

Aj najväčšia hudobná streamovacia služba má nepríjemné správy pre používateľov zo Slovenska. Momentálne u nás ponúka tri verzie predplatného, avšak dve z nich sú od tohto týždňa drahšie. Koho sa to týka a koľko si Slováci priplatia?

Porovnali kvalitu sietí slovenských operátorov. Ako to dopadlo?

Spoločnosť nPerf sa nedávno venovala slovenským mobilným operátorom. Zistila, ktorý z nich má najlepšiu mobilnú dátovú sieť a na aké účely dokáže poslúžiť najlepšie. Testy rýchlosti, spoľahlivosti a oneskorenia pripojenia boli vykonávané na 4G LTE sieti.

Nová technológia je 100x rýchlejšia ako Wi-Fi

Ústav elektrotechnických a elektronických inžinierov ohlásil príchod nového bezdrôtového štandardu 802.11bb. Ide o spôsob bezdrôtovej komunikácie prostredníctvom svetla. Spolu s touto certifikáciou prichádza aj možnosť pre nasadenie novej technológie s pomenovaním “Li-Fi.”

ChatGPT unikli údaje, predávajú sa na dark webe

Ani obľúbenému chatbotu sa nevyhli problémy. Najnovšie informácie hovoria o tom, že na dark webe sa predáva viac ako 200 tisíc prihlasovacích používateľov ChatGPT.

ChatGPT hlási veľký únik prihlasovacích údajov. Predávajú sa na dark webe

Disqus Comments Loading...