Apple kupuje populárnu službu Shazam celkovo za 400 miliónov dolárov

Ešte v piatok obehla internetom “kačica,” ktorá hlásila záujem spoločnosti Apple o populárnu službu pre vyhľadávanie piesní – Shazam. Očakávané sa stalo skutočnosťou a spoločnosť Apple kupuje túto službu za celkovo 400 miliónov dolárov.

Náš tip
Podľa štatistík je Apple najväčším predajcom wearables
Náš tip
Samsung si v novej reklame uťahuje z oddaných fanúšikov Apple

Apple a Shazam

Obvykle sa spoločnosť Apple nezdôveruje širokej verejnosti o svojich akvizíciách či iných aktivitách “na pozadí.” Dnešná situácia je však iná a spoločnosť Apple priniesla oficiálne vyjadrenie pre médiá.

“Sme nadšení, že Shazam a jeho talentovaný tím sa pripoja k Applu. Od spustenia aplikácie v App Store sa Shazam zaradil medzi jednu z najpopulárnejších aplikácií pre systém iOS. Dnes ho používajú stovky miliónov ľudí na celom svete, a to na viacerých platformách. Apple Music a Shazam sú v dobrej kondícii, prinášajú zdieľanie vášne pre objavovanie hudby a poskytovanie skvelých hudobných zážitkov našim užívateľom. Máme vzrušujúce plány a tešíme sa, že sa Shazam pripojí po schválení dnešnej dohody,” – vyjadrenie spoločnosti Apple.

Náš tip
Ako Apple našiel svoj nový daňový raj. Majú Android výrobcovia podobnú stratégiu?

Pochopiteľne, tlačové vyjadrenie sa zameriava na iOS verziu aplikácie. Shazam je však dostupný aj pre iné platformy vrátane Androidu. Bude rozhodne zaujímavé sledovať politiku spoločnosti Apple. Uvidíme, či spoločnosť Apple pristúpi k niektorým novinkám či limitovaným funkciám len pre iOS verziu aplikácie alebo či nové funkcie dopraje všetkým platformám.

Zdroj: phandroid

Disqus Comments Loading...