Android Auto a Kia e-Soul: Spolupracujú na jednotku | Test

Inteligentnejšími sa za posledné roky nestali len naše telefóny, ale aj naše autá. Tie dnes dokážu urobiť množstvo vecí, o ktorých sa nám v minulosti ani len nesnívalo. Jednou z nich je napríklad pokročilá komunikácia so systémom Android. A to práve vďaka funkcii Android Auto.

Android Auto, žiaľ, na Slovensku oficiálne dostupné nie je. To nám však nebráni v tom, aby sme ho mohli plnohodnotne používať. Stačí len vedieť, ako na to. Podrobnému návodu pre Android Auto, ako a odkiaľ aplikáciu stiahnuť a tiež ako ju nastaviť, sme sa už venovali.

Kia na autosalóne v Ženeve v roku 2016 oznámila, že všetky jej automobily predávané v Európe budú vybavené infotainment systémom s podporou Android Auto. A ani elektromobil e-Soul nie je výnimkou.

Základné parametre Kia e-Soul:

  • Kapacita batérie: 64 kWh
  • Dojazd: 452 km
  • Výkon: 150 kW (204 k)
  • Krútiaci moment: 204 Nm
  • Záruka 7 rokov alebo 150 000 kilometrov
  • Zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 7,6 sekundy
  • Maximálna rýchlosť: 167 km/h
  • Nabitie z 20 na 80 % za 42 minút

Prvé pripojenie

Pre správne fungovanie systému Android Auto odporúčame použiť originálny kábel, ktorý ste dostali k smartfónu. Nie vždy to funguje aj s neoriginálnym. Ak ten originálny nemáte, siahnite skôr po overenom certifikovanom kábli od kvalitného výrobcu.

  • Kia e-Soul podporuje aj bezdrôtové nabíjanie smartfónov

Infotainment zastrešuje 10,25″ displej s krásnymi farbami a skvelou čitateľnosťou. Je samozrejme širokouhlý. Systém Android Auto sa spustí v ľavej časti, z ktorej zaberie približne 75 percent. Vpravo nájdete informáciu o tom, k akému smartfónu je pripojený a tiež že ide o funkciu Android Auto. My sme Android Auto testovali so smartfónom Huawei Mate 20 Pro.

Kvalitná multimediálna výbava

Po prvom spustení na nás vybehla stará (nová) známa obrazovka, ktorej nechýba tmavá téma. Android Auto ju dostalo v nedávnej aktualizácii. Všetky funkcie je samozrejme možné ovládať veľmi pohodlne pomocou dotykového displeja. Mimochodom, ten reaguje na pohyb prsta výborne.

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Počas testovania sme vyskúšali prehrávanie hudby, navigovanie a telefonovanie. Všetko dopadlo presne podľa našich očakávaní. Za zmienku stoja aj kvalitné reproduktory od Harman Kardon, ktoré nám testovanie spríjemňovali. Navigovanie bolo taktiež bezproblémové a auto sa od smartfónu neodpojilo ani raz.

Náš tip
Android Auto dostáva nový vzhľad a ovládanie
Disqus Comments Loading...