MojAndroid

Hoci Mozilla so svojím operačným systémom zatiaľ dieru do sveta neurobila, postupne sa o ňom dozvieme aspoň z času na čas niečo nové. Najnovšie sa objavil spôsob, ako nainštalovať aplikácie z Firefox OS na každé Android zariadenie. A nie je k tomu potrebná ani žiadna odborná spôsobilosť či akýsi zložitý proces. Všetko, čo potrebujete, nájdete priamo v obchode Play.

  • Firefox má totiž podobne, ako Google Chrome, vlastný obchod s aplikáciami. Aby ste k nemu získali prístup, stačí, keď si z obchodu Play stiahnete najnovšiu verziu aplikácie Firefox pre Android a nainštalujete si ju. Môžte použiť aj náš widget, ktorý nájdete pod článkom.

2014-06-20 17.23.28

  • Po jej spustení sa vám zobrazia rôzne odporúčané lokácie, ktoré by ste mali navštíviť. Nájdete medzi nimi obchod s aplikáciami s názvom Firefox Marketplace a po kliknutí sa vám hneď zobrazí zoznam dostupných aplikácií.

2014-06-20 17.24.45

  • Nájdite medzi nimi nejakú, ktorá sa vám pozdáva a jednoducho si ju stiahnite kliknutím na modrú ikonku s cenovkou, prípadne nápisom “Free”.

2014-06-20 17.24.59

  • Objaví sa vám obrazovka podobná tej, ktorá sprevádza inštalovanie aplikácií z cudzích zdrojov. Na nej vidíte všetky povolenia, ktoré aplikácia získa po nainštalovaní. Ak s nimi súhlasíte, kliknite na “Inštalovať”.

2014-06-20 17.25.09

  • Aplikácia sa nainštaluje rovnako, ako hociktorá iná Android aplikácia. Nájdete ju potom klasicky v menu s aplikáciami a spustíte klasicky kliknutím. Aby ale tieto aplikácie fungovali, musíte mať vo svojom zariadení nainštalovaný prehliadač Firefox.

2014-06-20 17.26.29

My sme vyskúšali niekoľko malých aplikácií, pričom sa nám podarilo spustiť všetky. Niektoré fungovali lepšie, niektoré horšie, no na väčšine z nich bolo jednoduché spoznať, že nie sú vytvorené pre tento operačný systém. Tento spôsob ale umožňuje aspoň okúsiť, ako vyzerajú aplikácie na stále relatívne novom operačnom systéme bez toho, aby ste museli inštalovať celý systém alebo vlastniť zariadenie s predinštalovaným Firefox OS. Okrem toho, väčšina týchto aplikácií zaberala naozaj veľmi málo pamäte a poväčšine nevyžadovali ani žiadne zvláštne povolenia. Dajte nám v diskusii vedieť, či vám tento návod pomohol a či ste prípadne našli nejaké zaujímavé aplikácie :-)

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: lifehacker

23.6.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+