MojAndroid

Google pravdepodobne pripravuje nové rozhranie a funkcie pre svoju aplikáciu Gmail. Uniknuté screenshoty, ktoré by mali zobrazovať práve nový Gmail, ukazujú viaceré nové možnosti – napríklad voľbu označiť správu ako prečítanú len na určitý čas, ktorý si používateľ nastaví (v rozpätí od minút do niekoľkých týždňov). Hodí sa to napríklad v prípade, ak ste si prečítali nejaký mail, na ktorý chcete odpovedať neskôr a takýmto spôsobom sa vám znovu pripomenie akoby neprečítaný.

Pribudnúť by mali aj nové kategórie pre maily s názvami Financie, Cestovanie a Nákupy. Zariadia sa tak k aktuálnym priečinkom Propagácie, Sociálne siete, Hlavné, Aktualizácie a Fóra. Užitočné by mohli byť pri triedení správ od internetových predajcov, bánk, či leteckých a cestových spoločností. Nové kategórie sa objavujú v bočnom vysúvacom paneli s ponukami a tiež v hornej časti e-mailovej schránky.

Gmail nový dizajn b Gmail nový dizajn a

Ďalšou zaujímavou funkciou môže byť „pripnutie“ vybraných mailov sa samotný vrch zoznamu, tak, aby boli stále na očiach. Keď už nebudú potrebné, stačí ich odopnúť a zaradia sa späť na svoje miesto.

Ako môžete vidieť na obrázkoch, diskutabilný zostáva dizajn novej aplikácie, ktorý sa dosť líši od súčasného trendu, ktorým sa vyznačujú aplikácie od Google a ktorý sa americká spoločnosť snaží presadiť aj u ostatných vývojárov. Nezdá sa preto pravdepodobné, že by sa v Google tak skoro od svojich kritérií odklonili a prešli k novému vzhľadu. Musíme si teda počkať na ďalšie informácie, ktoré nám novú aplikáciu Gmail a jej dizajn viac objasnia.

 Zdroj: androidauthority.com

2.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+