MojAndroid

S tým, že zariadenia ponúkajú čoraz viac výkonu, sa taiwanský výrobca HTC rozhodol vytvoriť službu Power to Give, ktorá má vďaka komunite používateľov pomôcť s liečením chorôb ako AIDS, Alzheimer a rakovina, či s hľadaním mimozemského života a zdrojov pitnej vody. Nainštalovaním aplikácie z Obchodu Play sa môžete pripojiť ku skupine ľudí zdieľajúcich výkon svojho zariadenia a vždy, keď je vaše zariadenie na nabíjačke, plne nabité a pripojené k Wi-Fi, pomáhate vedcom s ich výskumom.

htc-power-to-give

Power to Give funguje na jednoduchom princípe – keď vaše zariadenia spĺňa vyššie spomenuté podmienky a máte nainštalovanú aplikáciu Power to Give, obdržíte malý balík o veľkosti len niekoľko kB alebo MB, ktorý následne váš smartfón zanalyzuje, prepočíta a odošle späť vedcom, ktorý milióny takýchto balíčkov spoja do jedného celku. HTC pri príležitosti predstavenia tejto služby uviedlo informáciu, že milión smartfónov HTC One má väčší výkon ako superpočítač s výkonom 1 petaflop, čo je výkon, ktorý zrejme väčšina z vedcov nebude môcť nikdy využiť. Aplikácia Power to Give by mala byť dostupná v najbližších týždňoch pre zariadenia z radu One a Butterfly, pričom do pol roka plánuje HTC predstaviť titul aj pre smartfóny iných značiek. Aplikáciu samozrejme po uvoľnení otestujeme a prinesieme vám ďalšie informácie.

„Často využívame inovácie, aby sme priniesli zmenu v mobilnom priemysle, avšak tento program posúva našu víziu ešte o krok ďalej. S HTC Power To Give chceme, aby bolo pre každého možné venovať nevyužitú energiu svojho smartfónu projektom, ktoré majú šancu potenciálne zmeniť svet,” uviedla Cher Wang, predsedníčka HTC.

„Rozmýšľali sme o vplyve, ktorý by mohol mať len jeden milión smartfónov s povoleným HTC Power To Give. Analytici odhadujú, že iba v uplynulom roku bolo predaných viac ako 780 miliónov Android telefónov. Predstavte si ten rozdiel, ktorý by sme mohli urobiť pre lepšiu budúcnosť našich detí, ak by bol schopný iba zlomok z týchto používateľov presmerovať nejakú časť nevyužitého výkonu svojho smartfónu na pomoc pri riešení problémov, ktoré sa týkajú nás všetkých,“ dodala Wang.

Aktualizácia 19:15 – aplikácia Power to Give sa objavila v Obchode Play, stiahnuť si ju môžete pomocou odkazu nižšie.

Verzia: 2.10.771817
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.10.771817
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: Engadget

24.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+