MojAndroid

V neďeľu 23. februára bude mať spoločnosť Huawei tradičnú tlačovú konferenciu v Barcelone na MWC 2014, kde sa chystá predstaviť nový Android smartfón spolu s dvojicou tabletov taktiež s Androidom. Dáva to najavo na sociálnej sieti Twitter, kde dnes spoločnosť zverejnila nižšie uvedený obrázok.

Huawei-MWC

Posledné úniky nám prezrádzajú, že jeden z nových tabletov sa bude volať MediaPad X1. Bude vybavený štvorjadrovým procesorom HiSilicon 910 (kirin) s taktom 1,6 GHz, spolu s operačnou pamäťou RAM s kapacitou 2 GB. Hlavný fotoaparát má mať rozlíšenie 5 Mpix, doplnený o prednú 1,3 Mpix kameru. Samozrejmosťou má byť konektivita WiFi a na výber budú aj modely s podporou 3G a LTE. To všetko v hliníkom tele s hrúbkou len 7,5 mm a hmotnosťou 239 gramov, čo je o celých 51 gramov menej ako v prípade Nexusu 7.

Huawei-MediaPad-X1 Huawei-MediaPad-X1 Huawei-MediaPad-X1

Aký smartfón predstaví Huawei sa momentálne nevie. Zrejme sa bude jednať o očakávaný Ascend P7, ktorý sa má stať nástupcom populárneho modelu Ascend P6. Ak sa však pozrieme do minulosti, Ascend P6 bol predstavený minulý rok až niekedy v júli. Začiatkom roka bol však odhalený Ascend D2, takže je možné, že sa bude jednať o novší model Ascend D3. Posledné informácie naznačujú, že výrobca vybaví novinku čipom HiSilicon Kirin 920 s ôsmimi jadrami taktovanými na frekvenciu 1,8 GHz. Okrem čipu bolo tiež prezradené, že predná časť novinky ponúkne 5-palcový displej s Full HD rozlíšením. Hlavný fotoaparát by mal mať rozlíšenie až 16 megapixelov.

huawei-unknown11-300x199 huawei-unknown3-300x199

Zdroj: unwiredview

21.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+