MojAndroid

Veľtrhy spotrebnej elektroniky sú významné udalosti, na ktorých výrobcovia predstavujú svoje najnovšie zariadenia a príslušenstvo pre aktuálny rok. Spoločnosť Huawei už na CES 2014 predstavila niekoľko zaujímavostí, ako je smartfón Huawei Ascend Mate 2 alebo herná konzola Huawei Tron. Čínsky výrobca bude mať nepochybne zastúpenie aj na MWC 2014, ktorý sa koná o niekoľko dní. Podľa špekulácií by sme sa mali dočkať inteligentných hodiniek, niekoľkých nových modelov tabletov a smartfónu Huawei Ascend D3, ktorý má byť vybavený osemjadrovým procesorom.

huawei-unknown2-300x199 huawei-unknown1-300x199

Posledné informácie naznačujú, že výrobca vybaví nový Ascend D3 čipom HiSilicon Kirin 920 s ôsmimi jadrami taktovanými na frekvenciu 1,8 GHz. Procesor nielenže ponúkne vyšší výkon, ale vďaka 28nm výrobnej technológii bude šetrnejší na spotrebu. Procesor využíva architektúru big.LITTLE čo znamená, že jadrá sú rozdelené na dve štvorice – štyri výkonnejšie jadrá (pravdepodobne ARM Cortex A9) a štyri menej výkonné jadrá (ARM Cortex A7).  Zatiaľ čo prvá štvorka sa postará o hrubý výkon pri náročnejších operáciách a pri hraní graficky náročnejších hier, ostatné jadrá budú slúžiť predovšetkým na výpočtové operácie v aplikáciách bez vysokých nárokov na výkon.

huawei-unknown11-300x199 huawei-unknown3-300x199

 

Okrem čipu bolo tiež prezradené, že predná časť novinky ponúkne 5-palcový displej s Full HD rozlíšením. Hlavný fotoaparát by mal mať rozlíšenie až 16 megapixelov a konštrukcia bude zrejme vyhotovená z kovu. V tomto prípade sa nebude jednať o zariadenie schopné konkurovať high-endom ako HTC M8 alebo Galaxy S5, no vhodne nasadenou cenou si určite nájde miesto na dnešnom trhu.

Zdroj: pocketnow

 

14.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+