MojAndroid

Herné konzoly s Androidom nie sú žiadnou novinkou. Vo svete Androidu je asi najznámejšou z nich OUYA, ktorá na výrobu získala finančné prostriedky z davovo financovaného projektu na Kickstarteri. Vyzbieralo sa 8,5 milióna amerických dolárov a neskôr o konzolu prejavili záujem aj niekoľkí investori, ktorí nakoniec tento projekt podporili finančnou injekciou 15 miliónov dolárov. Do boja na poli herných konzol s Andoroidom sa však odvtedy zapojilo aj niekoľko ďalších výrobcov a nedávno sa k nim pridal aj Huawei, ktorý na CES 2014 predstavil vlastné herné riešenie. Volá sa Tron a poháňa ho procesor NVIDIA Tegra 4.

Huawei tron_3

Okrem výkonného procesoru je herná konzola od Huawei vybavená aj 2 GB RAM, 16 alebo 32 GB vnútornej pamäte, či operačným systémom Android 4.2.3. Vo výbave nájdete samozrejme aj WiFi s podporou štandardu 802.11 ac, Bluetooth 3.0, či USB 3.0. Tron poteší ale najmä svojou cenou, ktorá je stanovená na 120 amerických dolárov, čo je polovica z toho za čo sa predáva Mad Catz M.O.J.O., a len o niečo viac ako OUYA, ktorá stojí 100 dolárov. Herný ovládač konzoly obsahuje všetky potrebné ovládacie prvky a v jeho strede sa nachádza aj touchpad. Jedinou nevýhodou konzoly by mohla byť jej (ne)dostupnosť. Predávať sa totižto bude pravdepodobne len v Číne.

 Huawei tron Huawei tron_2

Zdroj: verge

10.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+