MojAndroid

Plejáda predstavovania nových zariadení na CES 2014 v Las Vegas sa začala. Medzi prvých výrobcov, ktorí odkryli svoje tromfy pre nasledujúcu sezónu, patrí Huawei. Ten na tlačovej konferencii predstavil nasledovníka svojho minuloročného modelu Huawei Ascend Mate2 4G. Podobne ako prvá generácia, aj Ascend Mate2 má 6,1 palcový IPS displej s HD rozlíšením. Zmenila sa však hardvérová výbava a nový Ascend Mate2 bude dostupný v dvoch variantoch – prvá bude obsahovať štvorjadrový 1,6 GHz procesor Qualcomm Snapdragon MSM8928 a druhá zase vlastné riešenie výrobcu v podobe štvorjadrového čipu Huawei HiSilicon Cortex-A9.

Huawei Ascend Mate 2 4G

Ostatné špecifikácie sú totožné pre obe verzie: 2 GB pamäte RAM, 16 GB vnútornej pamäte, slot na microSD kartu, 5 MPix predný a 13 MPix zadný BSI fotoaparát so snímačom od Sony a objektívom so svetelnosťou 2.0. Konektivita stúpla z 3G u prvej generácie na LTE s rýchlosťou do 150 Mbps. Telo je plastové, má hmotnosť 202 gramov a je hrubé 9,5 mm. Tabletofón je poháňaný operačným systémom Android 4.3, ktorý je doplnený rozhraním výrobcu Huawei Emotion UI 2.0. Nechýba ani funkcia plávajúcich okien, ktorá umožňuje mulititasking a ponúka súčasný prístup k poznámkam, správam, kalendáru a kalkulačke, navyše je možné rozhranie ľahko a pohodlne upraviť podľa potrieb konkrétneho užívateľa, ktorý napríklad chce mať základnú obrazovku čo najjednoduchšiu. Telefón možno používať pohodlne naozaj kedykoľvek, funkcia Gloves Mode zaisťuje funkčnosť pri použití rukavíc a Driving Mode zasa aktivuje hlasitý odposluch pri šoférovaní.

Huawei našťastie nezabudol na silnú batériu, ktorá má kapacitu 4050 mAh a mala by vydržať 60 hodín bežného používania, alebo 12 hodín surfovania po internete. Keďže nový Ascend Mate2 nemá na rozdiel od viacerých konkurentov Full HD displej, môžu byť tieto hodnoty blízke realite. Cena ani dostupnosť tohto nového tabletofónu zatiaľ neboli zverejnené.

Portál MojAndroid.sk vám prináša všetky Android novinky z CES 2014.

Zdroj: androidauthority.com

6.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+