MojAndroid

Športovci zúčastnení na tohtoročnej zimnej olympiáde dostali od Samsungu pokyn, aby pri otváracom ceremoniáli zakryli logá na zariadeniach spoločnosti Apple. Juhokórejský výrobca sa stal popredným sponzorom hier a športovcom dokonca daroval olympijskú edíciu zariadenia Galaxy Note 3. Táto prichádza v sponzorskom balíčku, ktorý však skrýva jedno nemilé prekvapenie. Samsung na oplátku totiž chce, aby športovci zakryli logá na zariadeniach iných výrobcov, predovšetkým tých od spoločnosti Apple. Na tému upozornil portál Bluewin.

galaxy-note-3-sochi

Fotenie a nakrúcanie videa športovcami nie je nič nezvyčajné. Historickú chvíľu si chcú zdokumentovať, na čo najčastejšie používajú zariadenia, ako kamery, fotoaparáty, ale vo veľkom množstve aj smartfóny. A práve najviac sa spomedzi všetkých vyníma logo spoločnosti Apple, ktoré je na zadnej strane iPhonu ľahko rozpoznateľné aj pri záberoch z televíznych kamier. Samsung preto nenecháva nič na náhodu a chce, aby na obrazovkách boli vidieť najmä jeho zariadenia – možno práve na olympijských hrách veľmi propagovaný Galaxy Note 3.

Takéto nariadenie ale nie je až tak nezvyčajné. Podľa pravidla č.40 Olympijskej charty, športovci ani trenéri totiž nesmú používať svoje meno alebo športové výkony na reklamné účely iných, ako sponzorských značiek. Dôvod takéhoto ustanovenia je odôvodnený tým, že bez sponzorov by žiadne hry neboli, a preto ich treba chrániť. “Bez súhlasu výkonného výboru MOV nesmie žiadny súťažiaci, tréner ani funkcionár, ktorý sa zúčastňuje na olympijských hrách, dovoliť, aby počas trvania olympijských hier boli jeho osoba, meno, vyobrazenie alebo športové výkony použité na reklamné účely”, uvádza Olympijská charta v pravidle č.40.

Za tip na článok ďakujeme nášmu čitateľovi

Zdroj: slashgear

6.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+