MojAndroid

Aplikácií na ochranu súkromia sa v obchode Play objavujú stále v hojnejšom množstve. Developeri reagujú na pribúdajúce prípady zneužívania osobných údajov, ktoré sa rôzne organizácie snažia získať najrôznejšími metódami. Asi najznámejšou je NSA, ktorá sa za posledných niekoľko mesiacov stala terčom najväčších kritík. Samozrejme nielen NSA je zapletená do porušovania súkromia používateľov. Na internete sa zbierajú informácie, o ktorých možno ani netušíte. Napríklad tie o vašej polohe môžu poslúžiť predajcom na cielenú reklamu a lepšie pochopenie toho, čo by vás mohlo zaujímať. Každopádne, ak nechcete tieto informácie zdieľať so svetom, tak nemusíte. Využiť k tomu môžete aj aplikáciu Pri-Fy od známeho vývojára Chainfire.

Aplikácia prify Aplikácia prify

Pri-Fy si zakladá na jednoduchom princípe zmeny hardvérovej adresy MAC. Každý smartfón má konkrétnu unikátnu MAC adresu, na základe ktorej sa dá určiť, že ide práve o vaše konkrétne zariadenie. To samozrejme platí len v lokálnej sieti, kde sa MAC adresa prenosom dát cez sieť nemení. Hoci u nás pravdepodobne nie je veľa predajní, ktoré by mali záujem sledovať svojich potenciálnych zákazníkov, táto aplikácia si nájde aj iné využitie. Napríklad ak chcete len jednoducho zmeniť MAC adresu a v sieti tak podstate zmeniť identitu zariadenia. Práve týmto spôsobom sa snaží Chainfire oklamať možné sledovanie polohy na základe pohybu zariadenia. Pri-Fy MAC adresu pravidelne mení a v tzv. war móde (vojenskom) môže dokonca simulovať aj viac zariadení.

Aplikácia je na Obchode Play dostupná zadarmo, fungovať však bude len na zariadeniach s rootom.

Verzia: 1.20
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.20
Aktuálna cena: Zdarma

5.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+