MojAndroid

Samsung  začal dnes novinárom rozposielať pozvánky na udalosť Unpacked, na ktorej má predstaviť novú vlajkovú loď Galaxy S5. Juhokórejský výrobca si však na tento rok pripravil aj niekoľko ďalších zariadení, ktoré budú už tradične ťažiť z dobrého mena vlajkového modelu. Podobne ako v minulom roku, aj teraz sa môžeme pripraviť na fotomobil Galaxy S5 Zoom, vodeodolný Galaxy S5 Active, či mini verziu Galaxy S5 mini.

Samsung-Galaxy-S4-active-London-2

Na obrázku Samsung Galaxy S4 Active 

Samsung existenciu modelov zatiaľ oficiálne nepotvrdil, viaceré uniknuté informácie nás však utvrdzujú v tom, že ich predstavenie v tomto roku môžeme očakávať. Zatiaľ nepoznáme žiadne bližšie detaily, ani bližšiu technickú špecifikáciu. Veríme však, že tieto modely budú vychádzať práve z vlajkovej lode Galaxy S5. To, či sa Samsung tento rok rozhodne ísť v šľapajách spoločnosti Sony a jej Xperie Z1 Compact ostáva otázne. Ak by sa tak stalo, možno sa dočkáme mini verzie Galaxy S5 v plnej výbave svojho väčšieho súrodenca. A aký vlastne má byť?

Podľa najnovších informácií od ruského novinára Eldara Murtazina, ktorý tvrdí, že získal finálnu technickú špecifikáciu zariadenia, sa môžeme tešiť napríklad na 5,24″ QHD (2560 x 1440 px) displej, či 16 Mpix fotoaparát a prednú 3,2 Mpix kameru. Na trhu by sa už tradične mali objaviť dve verzie telefónu. Medzinárodná verzia má disponovať procesorom Snapdragon (zatiaľ nie je známe, či Snapdragonom 800 alebo 805), druhá bude fungovať s Exynosom 6. Batéria má dosahovať úctyhodnej kapacity 3200 mAh, zvýšená by mala byť aj základná kapacita vnútorného ukladacieho priestoru, a to zo 16 na 32 GB. Vynechaná by nemala byť ani podpora pre micro SD, túto však ruský novinár zatiaľ nespomína.

Galaxy S5 používateľské prostredie

Samsung si tento rok nemôže dovoliť prísť už so zastaraným vzhľadom, ktorý sa posledné dva roky veľmi nezmenil. Predpokladáme teda, že novinky prinesú osvieženie aj v tomto smere. To isté platí aj o používateľskom prostredí, ktoré by sa mohlo uberať v aktuálnom trende FLAT.

Zdroj: phonearena

4.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+