MojAndroid

Ohľadom nového HTC One sme písali už nejedenkrát. Pamätáte si ale na dohady, ktoré hovorili o tom, že výrobca ho vybaví dvojicou fotoaparátov? Zdá sa, že toto tvrdenie vďaka novým informáciám získalo viac na dôveryhodnosti. Na verejnosť sa totižto dostali fotografie krytov, ktoré majú byť určené práve pre nový HTC One.

HTC M8 case

Kryt pre HTC M8. Je v jednom z obalov umiestnený aj nový HTC One? :)

Ochranné kryty obsahujú v zadnej časti otvor pre hlavný fotoaparát s LED bleskom, no nájdete tu ešte jeden, ktorý sa nachádza tesne nad ním. Tento by mal slúžiť pre druhý snímač. Dôvod použitia dvoch fotoaparátov je jednoduchý. Jeden z nich bude určený pre bežné fotografovanie, zatiaľ čo ten druhý bude možné používať najmä v zlých svetelných podmienkach. Okrem toho však majú poskytnúť lepšiu kvalitu snímkov, väčšiu hĺbku ostrosti, či zaostrovanie. Existuje tu aj možnosť, že nový One bude disponovať 3D snímaním, no túto informáciu zatiaľ nikto nepotvrdil.

M8Cover-550x366

Séria snímkov HTC M8 na verejnosť unikla ešte v novembri minulého roka. Tiež má dva otvory v zadnej strane

Prečo sa HTC rozhodlo použiť dva namiesto jedného fotoaparátu? Jednoznačne v tom vidím snahu výrobcu odlíšiť sa od konkurencie a priniesť na trh opäť niečo výnimočné. Viaceré zdroje v minulosti tvrdili, že novinka ostane verná ultrapixelovej technológii snímača, no navýši rozlíšenie z pôvodných 4 uPx na 8 uPx. Aké budú konečné parametre, funkcie, či kvalita fotografického systému nového HTC One, to sa dozvieme už o niekoľko týždňov.

HTC chce novú vlajkovú loď predstaviť už na budúci mesiac, pravdepodobne na alebo pred MWC 2014. Okrem dvojice fotoaparátov by mala ponúknuť väčší 5″ displej a niektoré zdroje uvádzajú aj použitie nového Snapdragonu 805. Tento sa však mal v zariadeniach objaviť až niekedy v polovici tohto roka. Iné známe parametre hovoria o 2 GB RAM, väčšej batérii, ale aj o možnosti rozšíriť vnútornú pamäť pomocou pamäťových kariet. Samozrejmosťou má byť aj najnovší Android 4.4 KitKat a používateľská nadstavba HTC Sense 6.0 s množstvom nových funkcií.

htc-m8-case

Ďalší kryt, ktorý má byť určený pre HTC M8

Zdroj: bloomberg

18.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+