MojAndroid

Írsky startup PC Monitor, ktorého softvér dnes používa viac než 200 podnikových zákazníkov (Dell, Louis Vuitton, …) vychádzal z jednoduchej myšlienky vzdialene vypnúť alebo zapnúť počítač. PC Monitor neskôr vyrástol v kompletné IT riešenie pre monitorovanie a ovládanie Windows, Linux a Mac počítačov priamo z mobilného zariadenia. Okrem toho podporuje natívne aj Raspberry Pi alebo VMWare systémy.

Pre používanie služby je nutné vytvorenie používateľský účet, ktorý je pre nekomerčné účely dostupný zadarmo pre 5 systémov. Jedná sa o systém klient-server a preto je nutné nainštalovať si okrem mobilnej aplikácie, ktorej odkaz nájdete nižšie aj serverovú časť na svoj počítač. V každej aplikácií je následne potrebné už len zadať svoje prihlasovacie údaje a môžete využívať jej služby. Komunikácia medzi počítačom a mobilným zariadením je podľa informácií šifrovaná, takže nemusíte mať obavy, že by sa vám niekto do vašich systémov nabúral. Možností pre využitie je naozaj veľa, no spomenieme si aspoň niekoľko. V mobilnej aplikácií môžete sledovať využitie CPU, dostupnú pamäť, externú IP adresu, status pevných diskov, sieťové rozhrania a iné. Okrem toho môžete vzdialene vypnúť/zapnúť počítač, zrušiť proces, odhlásiť používateľov, reštartovať alebo zobudiť zariadenie a máte tiež prístup k terminálu. Systémoví administrátori určite ocenia aj možnosť získavať notifikácie v prípade nejakých udalostí, napr. ak sa počítač vypne, ukončí sa sledovaný proces, prihlásia alebo odhlásia sa používatelia a ďalšie.

PC Monitor Android PC Monitor Android PC Monitor Android

PC Monitor je vynikajúci nástroj pre správcov alebo technikov, ktorí potrebujú mať prehľad o dianí na svojich systémoch a v prípade potreby zasiahnuť kdekoľvek. Hoci sa nejedná o žiadnu inovatívnu službu a podobných nájdeme na Internete niekoľko, PC Monitor ponúka jednoduché prostredie a taktiež bezplatné využívanie pre 5 systémov. Pre širšie využitie sa následné platí mesačne 1 dolár za jeden stroj. Okrem podpory pre Android, ponúkajú autori aplikácie aj pre iOS alebo Windows Phone.

Zaregistrovať sa môžete na domovskej stránke služby.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
17.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+