MojAndroid

Výrobcovia mobilných zariadení nesúperia len v high-end triede kde sa snažia prinášať vlastné inovácie, no aj trh cenovo dostupných modelov je priestor kde si každý chce ukrojiť z koláča. Najnovším prírastkom v tomto smere je nový Android tablet Huawei MediaPad 7 Youth 2, ktorý môžeme pokladať za konkurenta nedávno uvedenému tabletu Galaxy Tab 3 Lite od Samsungu.

Huawei MediaPad 7 Youth 2

Podobne ako minuloročný model, MediaPad 7 Youth 2 ponúka svojim priaznivcom kovový rám a 7-palcový displej s rozlíšením 600 x 1024 pixelov. Motorom tohto zariadenia je čip MSM8x12 (Qualcomm Snapdragon 200), ktorý tvoria štyri jadrá ARM Cortex A7 taktované na 1,2 GHz a grafický procesor Adreno 302. Špecifikáciu dopĺňa 1 GB pamäte RAM, 3 MPx zadná a VGA predná kamera, 4 GB vnútornej pamäte s podporou micro SD kariet a 4100 mAh batéria, ktorú dopĺňa patentovaná technológia úspory energie Dynamic Power Management system. Po stránke konektivity ponúka pripojenie na mobilnú sieť HSPA+ (21 Mbps), tradičnú Wi-Fi 802.11b/g/n a A-GPS. Predinštalovaný je aj novší Android 4.3 Jelly Bean s používateľskou nadstavbou Emotion UI 1.6.

Huawei MediaPad 7 Youth 2: Huawei MediaPad 7 Youth 2: Huawei MediaPad 7 Youth 2

Spoločnosť Huawei zatiaľ neprezradila dostupnosť na trhu ani cenu, no predpokladáme, že by sa mal pohybovať niekde na úrovni svojho konkurenta Galaxy Tab 3 Lite (130 dolárov). Na papieri sa zdá byť lepší model od Huawei, no aby sme mohli takto hodnotiť si budeme musieť počkať, kým sa dostanú do našej redakcie.

Zdroj: phonearena

17.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+