MojAndroid

Huawei pripravuje novinku Ascend G6, ktorá ma zaujať predovšetkým svojou cenou. Stále však bude vychádzať z osvedčeného dizajnu Ascendu P6, avšak nebude disponovať tak výkonnými parametrami. Telo G6 však nebude na vlas rovnaké a bude sa odlišovať v rozmeroch a pravdepodobne aj hmotnosti. Hrúbka smartfónu má byť 7.5 mm (Ascend P6 má hrúbku 6,18 mm), ostatné rozmery sú menšie – 130 mm na výšku a 65 mm na šírku (rozmery P6 sú 132.7 mm a 65.5 mm).

Huawei-Ascend-G6

Huawei Ascend G6

G6 poháňa štvorjadrový procesor  MediaTek MT6582 s taktom 1,3 GHz, ktorý dopĺňa RAM s veľkosťou 1 GB. Zvyšné parametre zahŕňajú 8 mpix fotoaparát, prednú 5 Mpix kameru, micro SD slot  a 4,5 palcový displej s rozlíšením 540×960 px. Android vo verzii 4.2 Jelly Bean dopĺňa nadstavba Huawei’s Emotion UI 2.0.

Lacnejšia novinka mi mala v TD-SCDMA verzii odštartovať v Číne. Následne by sa však mohla začať predávať aj na medzinárodnom trhu, táto informácia však zatiaľ nie je potvrdená a tak sa môže stať, že Huawei Ascend G6 sa na pulty našich obchodov nikdy nedostane. To by však nemal byť prípad Ascendu P6S, ktorý má priniesť najmä zvýšenie výkonu v podobe nového procesora Kirin 910.

Zdroj: unwiredview

17.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+