MojAndroid

Google má zmapovaný už celý svet a hoci na presnosti svojich máp si dáva veľmi záležať, občas sa objaví nejaká chyba v názve alebo v umiestnení objektov. Svoje o tom vie napríklad aj Apple, ktorý sa v počiatkoch spustenia svojich vlastných máp potýkal s nemalými nepresnosťami. Občasné kiksy sa však stávajú aj Googlu, ktorému sa napríklad pomocou služby Street View podarilo zachytiť nevhodné snímky so sexuálnym podtónom, či zobraziť na mape neexistujúci ostrov. Najnovšie však na niekoľko dní zle označiť námestie v Berlíne, ktoré pomenoval po Hitlerovi ako “Adolf Hitler Platz”.

2014-01-10_1016

Vzhľadom na to, že pre Európu, ale aj iné krajiny je téma Adolfa Hitlera pomerne citlivá, tak Google si za túto nechcenú chybu vyslúžil nemalú kritiku. Problém s pomenovaním námestia si ako prvý všimol nemecký portál LandkartenBlog, ktorý aj ďalej skúmal, prečo k nemu došlo. Osoba so pseudonymom  “Anonym5394″ udajne navrhla zmenu názvu, ktorú moderátor schválil. Názov dokonca nenastavil len ako alternatívu, ako anonym pôvodne požadoval. Pre zaujímavosť, človek, ktorý moderuje žiadosti o zmeny v Google mapách za posledných 550 dní schválil 24-tisíc editácií. Používatelia máp si chybu v názve rýchlo všimli a o niekoľko dní ju už iný moderátor opravil. Otázne je, či bola chyba úmyselná alebo len spôsobená ľudskou nepozornosťou.

Zdroj: techcrunch

14.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+