MojAndroid

Spoločnosť Google zverejnila nové štatistiky systému Androidu. Údaje zhromaždené počas 7-dňového obdobia, ktoré sa skončilo dňa 2. decembra, ukazujú pochopiteľne ďalší nárast Androidu vo verzii Jelly Bean. Android 4.1, Android 4.2 a Android 4.3 tak spoločne narástol o 4,6 % v porovnaní s minulým obdobím. Pozoruhodnejší nárast však vyplýva z porovnania dlhodobejšieho hľadiska. Napríklad na prelome septembra/októbra bol Jelly Bean nainštalovaný na 48,6 % sledovaných zariadení, čo predstavuje nárast až 20,5 %. Menej sa už darilo verzii Android 4.4 KitKat, ktorá zaznamenala nepatrný nárast 0,3%. V novom roku však očakávame zvýšené zastúpenie tejto verzie s príchodom nových modelov smartfónov a tabletov.

Android štatistiky

Staršie verzie systému Android zaznamenali naopak pokles, čo je pochopiteľné vzhľadom na spomínané narastajúce zastúpenie Jelly Beanu. Na druhom mieste sa s podielom 21,2 % umiestnila pomerne stará verzia Androidu Gingerbread. Tendenciu klesať, čo dokazuje aj porovnanie s minulým mesiacom má aj verzia Ice Cream Sandwich s podielom 16,9%, za ktorou sa postavil Froyo s malým percentuálnym podielom 1,3 %. Posledný je Honeycomb s podielom 0,1%. Na obrázku nižšie si môžete pozrieť aj zastúpenie rôznych veľkostí displejov (normal: 4 – 4,5″, small: do 4″). Ako ste na tom vy ? Ktorú verziu systému Android máte vo svojom zariadení ? Môžete sa zapojiť nižšie do nášho tradičného prieskumu.

android statistiky

 

Akú verziu Androidu máte vo svojom zariadení ?

Zobraziť výsledky

Loading ... Loading ...

Zdroj: developer.android.com

13.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+