MojAndroid

Na tohtoročnú výstavu spotrebnej elektroniky sa vo veľkom štýle pripravila aj spoločnosť ZTE. Na tomto podujatí má predstaviť hneď niekoľko noviniek, medzi ktorými nájdeme smartfóny Grand S II, Nubia Z5S, Nubia Z5S mini, tabletofón Iconic Phablet a taktiež prvé hodinky spoločnosti nazývané BlueWatch. O niektorých ZTE prezradil viac informácií, niektoré naopka ostávajú aj naďalej zahalené rúškom tajomstva. Výrobca si ďalšie podrobnosti ponechá až do oficiálneho odhalenia na CES 2014.

nubia-z5s-lte-mini-Android-smartfon

Na podujatí bude spoločnosť demonštrovať novinky ZTE Nubia Z5S a Nubia Z5S mini, ktoré boli verejnosti odhalené už dávnejšie a v Číne sa už dokonca aj predávajú. Výkonnejší model Nubia Z5S disponuje výkonným čipom Qualcomm Snapdragon 800 a jeho súčasťou sú aj 2 GB operačnej pamäte RAM a 5-palcový Full HD IGZO displej. Predný fotoaparát má rozlíšenie 5 MPx, vzadu sa nachádza 13 MPx snímač schopný natáčať 4K video. Zariadenie je hrubé len 7,6 mm, batéria má kapacitu 2300 mAh a pracuje so systémom Android 4.2.2 Jelly Bean. Výrobca zabudoval aj Hi-Fi reproduktory od japonského výrobcu Yamaha. Menší model ZTE Nubia Z5S mini je vybavený menším 4,7 palcovým HD displejom, 2 GB RAM a procesorom Snapdragon 600. Okrem toho disponuje 13 MPx hlavným a 5 MPx predným fotoaparátom bez OIS, 16 alebo 32 GB vnútornej pamäte a Androidom 4.2.2 Jelly Bean. Viac detailov o obidvoch smarttfónoch sa dozviete v článku, na ktorý odkazujeme nižšie.

Náš tip
ZTE predstavil smartfóny Nubia Z5S a Nubia Z5S Mini

Na CES 2014 by sme sa mali dočkať aj nového modelu Grand S II, ktorý má byť prvým smartfónom spoločnosti zameraným na hlasové ovládanie. Parametre ostávajú neznáme, vieme však, že ho budé možné napríklad odomknúť hlasom, pomocou ktorého sa budú dať vytvárať napríklad aj fotografie. K dispozícii bude tiež trojica mikrofónov, ktoré majú zaručiť prenos čistého hlasu bez okolitého rušenia. Úplnou novinkou majú byť potom hodinky nazývané BlueWatch, o ktorých vieme zatiaľ len toľko, že sa k smartfónu pripájajú pomocou Bluetooth a umožnia používateľovi ovládať hovory, fotografovanie, či pristupovať k sociálnym sieťam Facebook a Twitter. Ich funkcie dopĺňa aj vstavaný pedometer.

Čo sa tabletofónu Iconic Phablet týka, ten má 5,7 palcový HD displej, štvorjadrový procesor, podporu Dolby Digital Sound a bezdrôtového nabíjania. Svojim používateľom ponúkne napríklad multitasking, ktorý umožní otvorenie dvoch aplikácií na displeji, ktorý sa rozdelí na dve časti – podobne ako pri Samsungu Galaxy Note 3.

Žiaľ, ZTE viac podrobností o nových produktoch neuvádza a viac sa o nich dozvieme až po začiatku výstavy CES v Las Vegas. Na MojAndroid.sk budeme o nich ešte určite informovať, takže nás sledujte.

Zdroj: phonearena

3.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+