MojAndroid

Aktuálne portfólio mobilných zariadení s Androidom ponúka pár modelov, ktoré sú vybavené až 3 GB operačnej pamäte RAM. To je viac než niektorí ľudia používajú v starších notebookoch alebo osobných počítačoch. Samsung však pri tejto kapacite nekončí a dá sa povedať, že sa len zahrieva. Spoločnosť totižto odhalila informácie o prvom 8-gigabitovom (1GB) nízko-energetickom DDR4 pamäťovom čipe, ktorý by mohol viesť k vytvoreniu vrstveného riešenia pre mobilné zariadenia s kapacitou až 4 GB.

samsung-lpddr4-ram

Novší štandard DDR4 prinesie okrem toho aj vyššiu priepustnosť (3,1Gbps). To by sa malo samozrejme prejaviť na zvýšení výkonu až o 50 % v porovnaní s pamäťovými čipmi založenými na štandarde DDR3 a to aj pri nižšej spotrebe energie o 40 %. Samsung prisľúbil, že nové pamäte sa dostanú do veľkovýroby niekedy v priebehu budúceho roka 2014. Už teraz má však jasno, kam bude nová technológia smerovaná – notebooky, smartfóny a tablety s Ultra HD displejmi, kde sa dodatočná veľkosť pamäte môže osvedčiť. Je však otázne, či smartfóny naozaj budú potrebovať takýto nárast kapacity.

Zdroj: engadget, samsung

30.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+