MojAndroid

LG a HTC majú po vzore Apple používať na svojich smartfónoch Home tlačidlo, pravdepodobne vybavené čítačkou odtlačkov prstov. Cupertínska spoločnosť používa Home tlačidlo, tzv. TouchID, na ochranu zariadení pred neoprávneným vstupom. O podobný spôsob zabezpečenia sa tento rok (2013) snažilo aj HTC, ktoré predstavilo HTC One max. Spôsob odomknutia však nebol ani zďaleka tak pohodlný a rýchly ako v prípade iPhonu 5S s čítačkou zabudovanou priamo do Home tlačidla.

iPhone-5S-Touch-ID-copy

Home tlačidlo TouchID na iPhone 5S

Ak môžeme teda veriť zdroju tejto informácie, tak obidvaja vyššie spomínaní výrobcovia vydajú v roku 2014 smartfóny s dôrazom na bezpečnosť. Dosiahnuť to majú práve použitím zabezpečovacieho prvku inšpirovaného spoločnosťou Apple a jeho TouchID. Tento má byť rovnako chránený aj odolným zafírovým sklom, ktoré má zabrániť jeho poškriabaniu. Nový ovládací a zabezpečovací prvok sa má objaviť na vlajkových lodiach HTC One 2 (M8) a LG G3. Či sa tak ale skutočne stane ostáva zatiaľ len v medziach špekulácií.

Zdroj: ubergizmo

30.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+