MojAndroid

V marci tohto roka prezradil Larry Page zmeny v organizácií v spoločnosti Google. Andy Rubin, hlavný viceprezident pre mobilný a digitálny obsah, zmenil vedúcu pozíciu vývoja systému Android a prešiel na novú, bližšie nešpecifikovanú úlohu v spoločnosti. Medzičasom získal Google v tichosti sedem technologických firiem, v snahe vytvoriť novú generáciu robotov. Denníku The New York Times sa podarilo zistiť, že práve tejto oblasti bude šéfovať Andy Rubin, otec nášho obľúbeného systému Android.

andy rubin robot

Zatiaľ neznáme inovácie v robotike však nebudú zamerané na spotrebiteľov. Google namiesto toho cieli vývoj vo výrobe – napríklad pri montáži elektroniky, ktorá je momentálne z veľkej časti manuálna. Podľa niekoľkých odborníkov by inovácie v automatizácii mohli prebehnúť v dodávateľskom reťazci, ktorý sa tiahne od výrobnej haly spoločnosti až po dodanie tovaru k zákazníkovi.

Google začal nedávno experimentovať s donáškou balíkov v mestských oblastiach a mohol by automatizovať časti tohto systému. Nákupná služba Google Shopping Express je k dispozícii v niekoľkých lokalitách a stará sa o dodávky do domu pre partnerské podniky, ako Target, Walgreens a American Eagle Outfitters. Ak Amazon pripravuje dodávanie zásielok pomocou bezpilotných oktokoptér, Google by mohol vymyslieť robota, ktorého do miesta určenia dovezie automatizované Google auto a doručí vám balík až do vašich rúk.

Zdroj: The New York Times

4.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+