MojAndroid

Aktualizované: Startup Jolla začal dňa 27. novembra rozposielať prvé kusy smartfónu s OS Sailfish svojim zákazníkom. Prvých 450 záujemcov ho už dostalo, k ďalším by mal doraziť začiatkom decembra. Spoločnosť tvrdí, že na Jolla smartfón má desiatky tisíc predobjednávok z celého sveta.

Fínsky startup Jolla, založený bývalými zamestnancami spoločnosti Nokia, predstavil prvý smartfón s vlastným operačným systémom nazývaným Sailfish ešte v máji tohto roka. Odvtedy sme o tomto smartfńe mnoho nepočuli, no nedávno sa objavili informácie, podľa ktorých sa zariadenie dostane na fínsky trh ešte tento mesiac, 27. novembra. Zoznam ostatných krajín a operátorov budú zverejnené neskôr, pričom cena smartfónu bola stanovená na 399 EUR.

Jolla Sailfish OS smartfon

Samotné zariadenie disponuje obrazovkou s veľkosťou 4,5 palca, dvojjadrovým Snapdragon procesorom s taktom 1,4 Ghz, 16GB vnútornou pamäťou rozšíriteľnou prostredníctvom microSD, 8Mpix hlavným fotoaparátom, 2 Mpx predným fotoaparátom a vymeniteľnou 2100 mAh batériou. Zaujímavou a diskutovanou funkciou je kompatibilita OS Sailfish s aplikáciami určenými pre Android. Na smartfóne si tak budete môcť nainštalovať aj svoje obľúbené aplikácie a hry z Androidu. Otázne je, či zariadenie s takýmito parametrami a operačným systémom, bude môcť obstáť v konkurencii.

Zdroj: gsmarena

28.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+