MojAndroid

Napätie medzi technologickými gigantmi Apple a Samsung opäť vyústilo v ďalší súdny spor pre porušenie patentov, ktorý vedie kalifornská spoločnosť. Právny zástupca Applu Ha­rold McEl­hin­ny uviedol v stredu pred porotou, že Samsung by mal zaplatiť 379,8 miliónov amerických dolárov ako náhradu škody za porušene patentov smartfónu iPhone. Zástupca druhej strany William Pri­ce však vyhlásil, že juhokórejský výrobca by mal zaplatiť iba 52,7 mil. dolárov. Navrhnutá suma je podľa jeho slov ďaleko vyššia, než na akú ma Apple nárok.

Apple-vs-Samsung

Apple odhaduje , že by predal o 360 000 viac vlastných zariadení, ak by Samsung patenty neporušil. Samsung vraj vyrobil celkom 10,7 mil. zariadení, ktoré porušujú patenty Applu, ktoré mu priniesli zisk vo výške 3,5 miliardy dolárov. “Na konci tohto prípadu vy rozhodnete, akú časť z 3,5 miliardy dolárov by mal Samsung oprávnene vrátiť Applu za škody, ktoré napáchal na nás.” povedal McEl­hin­ny porote. Zástupca Samsungu však argumentoval vysokou sumou – “Apple jednoducho žiada vyššiu sumu, než na akú má nárok.” Spomenul tiež, že zákazníci si nevybrali produkty Samsungu preto, že sa podobali na Apple iPhone ale najmä z toho dôvodu, že sa líšili cenou a veľkosťou obrazovky.

V aktuálnom konaní sú podľa portálu CNET v otázke tieto zariadenia – Galaxy Prevail, Gem, Indulge, Infuse 4G, Galaxy SII AT&T, Captivate, Continuum, Droid Charge, Epic 4G, Exhibit 4G, Galaxy Tab, Nexus S 4G, Replenish a Transform.

Náš tip
Apple sa snaží rozšíriť zákaz dovozu pre Samsung

Zdroj: ArsTechnica

14.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+