MojAndroid

Zákaz dovozu, ktorý Apple vyhral v auguste proti niektorým zariadeniam spoločnosti Samsung, porušujúcim určité patenty, práve nadobudol platnosť. Medzitým Apple hľadá spôsob, ako rozšíriť svoje víťazstvo a zamedziť Samsungu dovážať ďalšie produkty. Apple si totiž vyhradzuje svoje právo odvolať sa na niektoré negatívne časti rozhodnutia ITC (Internetional Trade Commision). Dňa 9.októbra bolo teda podané odvolanie, ktoré by teoreticky mohlo viesť k rozšírenému zákazu dovozu až o dva alebo tri ďalšie patenty.

Apple-vs-Samsung-

Očakáva sa, že spoločnosť Samsung taktiež podá vlastné odvolanie, no juhokórejský výrobca musel čakať na Obamovu administratívu, aby potvrdila rozhodnutie ITC alebo ho vetovala než nadobudne platnosť. To sa pravdepodobne stane až vtedy, keď americká vláda obnoví svoju činnosť. Odvolanie Samsungu by sa malo dostať na povrch o niekoľko týždňov. Na ďalšie informácie si však budeme musieť počkať, pretože zatiaľ sa zdá, že tento prípad sa v dohľadnej dobe vpred výrazne neposunie.

Zdroj: androidauthority, FOSSpatents

17.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+