MojAndroid

Hľadanie pracovnej pozície nie je vôbec jednoduchá úloha. V dnešnom internetom prepojenom svete je však táto úloha predsa len o niečo jednoduchšia ako v minulosti. Na Slovensku existuje niekoľko inštitúcií, ktoré vám pri hľadaní pomôžu a to dokonca priamo z pohodlia vášho domova alebo smartfónu s Androidom. Ak ste niekedy v živote hľadali prácu, tak určite poznáte aj známy internetový portál Profesia.sk, na ktorom  sa momentálne nachádza viac ako 7000 pracovných ponúk. Prehľad v nich môžete mať aj vďaka vynovenej aplikácii s rovnomenným názvom Profesia.sk.

profesia

Účel aplikácie sa od jej vydania veľmi nezmenil. Pomôcť nájsť si prácu tisícom nezamestnaným tak ostáva aj naďalej hlavnou myšlienkou jej vývojárov, tentokrát sa však na vás po nainštalovaní alebo aktualizácii “usmeje” nové používateľské prostredie a čaká na vás aj niekoľko nových funkcií. Ihneď po spustení aplikácie sa zobrazí vyhľadávací formulár, v ktorom sa vyplnia základné údaje, ako názov pracovnej pozície, región a prípadne kľúčové slovo. Po kliknutí na pole Pracovná pozícia sa objaví zoznam najhľadanejších pozícií. Na nájdenie tej vašej však budete pravdepodobne používať funkciu pre vyhľadávanie. Kompletný zoznam pozícií hneď po otvorení totižto chýba. To isté platí aj o regióne, v ktorom sa zobrazia všetky položky až po kliknutí na tlačidlo vyhľadať a zadaní prvých písmen. Osobne by som uvítal skôr abecedné zoradenie pozícií a regiónov s možnosťou vyhľadávania. Súčasné usporiadanie môže byť pre niekoho mätúce.

Android_aplikácie_Profesia_9 Android_aplikácie_Profesia_8 Android_aplikácie_Profesia_7

Po zadaní potrebných údajov prichádza na radu samotne vyhľadávanie. Výsledky ponúk sú prehľadne zoradené podľa dátumu od najnovších až po najstaršie, s podrobnými informáciami, ktoré nájdete aj vo webovej verzii portálu Profesia.sk. V novej verzii však pre prihlásených používateľov pribudla aj možnosť reagovať na pracovné ponuky. Samozrejmosťou je potom funkcia pre pridanie ponuky do obľúbených alebo tzv. Vybraných ponúk.  Tieto sú navyše po prihlásení s používateľským kontom  synchronizované s vybranými ponukami na stránke, čo je určite veľmi vítaná a užitočná funkcia. Rovnako sa synchronizuje aj zoznam poslaných reakcií.

Android_aplikácie_Profesia_6 Android_aplikácie_Profesia_2 Android_aplikácie_Profesia_5

Jednotlivé hľadania, ktoré s aplikáciou zrealizujete sa uložia a vy ich budete môcť jednoducho kedykoľvek a rýchlo znova použiť. Navyše, o nových pracovných pozíciach vyhovujúcím vašim kritériám môžete byť  informovaní prostredníctvom upozornenia v notifikačnej lište. Váš budúci “job” vám tak už nikdy neunikne.

Android_aplikácie_Profesia_1 Android_aplikácie_Profesia_3

Na aplikáciu Profesia.sk sa na obchode Play vzniesla pred aktualizáciou na novšiu verziu pomerne veľká vlna kritiky. Podľa používateľov bola nestabilná a funkcie nefungovali tak ako mali. Môžem vás však ubezpečiť, že v prípade novej verzie to už neplatí. Aplikáciu som testoval na smartfóne HTC One s Androidom 4.3 Jelly Bean. Navyše, nové funkcie a ďalšia previazanosť s webom robia aplikáciu ešte užitočnejšiu ako kedykoľvek predtým. Poteší aj nový, krajší a prehľadnejší dizajn.

Verzia: 3.2.5
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.2.5
Aktuálna cena: Zdarma

2.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+