MojAndroid

Dnešné moderné hry ponúkajú úžasnú 3D grafiku, plnú realistických svetov, súbojov, zbraní alebo fyziky. Niekedy je však dobré oddýchnuť si od noviniek tohto typu a zahrať si hru so skvelým príbehom a 2D Retro grafikou v štýle klasiky Legends of Zelda. V obchode Google Play sa nachádza minimálne jeden takýto titul a nazýva sa Anodyne.

Anodyne je vynikajúca 2D adventúra, kde budete mať možnosť preskúmať žaláre a rôzne iné prostredia vo vysnívanom svete človeka menom Young. Medzi preskúmavaním bude vašou úlohou nájsť kľúče na otvorenie brán, riešiť rôzne logické hádanky alebo bojovať proti monštrám s pomocou zaprášenej metly (autor dostal inšpiráciu pravdepodobne pri zametaní). Ovládanie hry je riešené softvérovým joystickom na obrazovke, dvoma tlačidlami na interakciu a tlačidlom Enter, ktoré otvorí menu. Hráč tak má dojem, ako by hral na svojom starom GameBoy-i. V každom prostrední sa nachádzajú monštrá, truhlice a rôzne logické hádanky, ktoré budete musieť vyriešiť a musím povedať, že niekedy to je naozaj náročné.

Anodyne Android hry Anodyne Android hry Anodyne Android hry

Anodyne predstavuje oddych od dnešných realistických strieľačiek, platformoviek alebo iných hier a poskytuje prístup do vlastného, imaginárneho sveta plného hádaniek a boja proti temnote. Titul zaujme každého fanúšika hier so starou 2D grafikou a tiež aj každého hráča, ktorý má rád výzvy. V prípade, že vás titul zaujal a plánujete si ho zakúpiť, v tomto momente je v predstihu dostupný v rámci balíčka Humble Bundle 7 za zvýhodnenú cenu. V obchode Google Play hra zatiaľ nie je dostupná, no jeden z autorov uviedol na svojom blogu, že Anodyne bude zverejnený pre Android už čoskoro.

19.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+