MojAndroid

Trh s inteligentnými hodinkami zaznamenáva veľký nárast nových produktov a predpokladá sa, že aj v budúcnosti bude záujem o podobné zariadenia obrovský. Najnovším prírastkom do tejto rodiny sú hodinky nazvané A.I Watch, ktoré však nie sú len príslušenstvom. Majú totiž funkcie telefónu, takže s nimi môžete aj volať a do istej miery tak dokážu zastúpiť váš smartfón v prípade potreby.

AI watch inteligentné hodiny

Hodinky A.I Watch majú zabudovaný slot pre SIM kartu a podporujú GSM frekvenčné pásma 850/900/1800/1900 MHz a tiež pripojenie do 3G siete. Autori projektu, ktorí momentálne hľadajú finančné zázemie na stránkach davového financovania IndieGoGo uvádzajú, že hodiny sú vybavené nešpecifikovaným procesorom s taktom 1,2 Ghz, ktorý je dostatočne výkonný na sťahovanie aplikácii z Google Play, streamovanie videa, prístup na sociálne siete a ďalšie. K ďalším parametrom sa zaradil 1,54-palcový dotykový displej s rozlíšením 240 x 240 pixelov, 4 GB vnútornej pamäte, 512 MB pamäte RAM, 500 mAh batéria a 5-megapixelový fotoaparát. Predinštalovaný je starší Android 4.0.4. (domovskú obrazovku je možné meniť, pričom v základe ponúka grafické spracovanie veľmi podobné systému Windows Phone).

Osud projektu závisí od toho, koľko záujemcov sa rozhodne projekt podporiť. Na stránkach IndieGoGo vytýčili autori potrebnú sumu na 100 000 dolárov. Pokiaľ sa hodinky dostanú do maloobchodu, predpokladaná cena je 279 amerických dolárov, pričom teraz je ich možné predobjednať za 179 dolárov. A.I Watch je rozhodne zaujímavý projekt, no necháme čas, aby rozhodol o jeho osude.

http://www.youtube.com/watch?v=dHcxrTiEqKw

Zdroj: indiegogo

30.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+