MojAndroid

Rozmach inteligentných hodiniek začína. Zariadenie, ktoré preberá funkcie smartfónu alebo ich rozširuje, pripravujú už viacerí výrobcovia, čo potvrdil napríklad aj LG. Z oficiálne nepotvrdených informácií však vieme, že svoje kúsky pripravujú aj veľké medzinárodné spoločnosti, ako Samsung a Google. Sony a Motorola ich vo svojom portfóliu zariadení majú nejakú dobu, očakáva sa však, že nová generácia inteligentných hodiniek prinesie nové funkcie a bohatšiu hardvérovú výbavu. Výnimkou by nemali byť ani flexibilné displeje. Okrem veľkých spoločností, ktoré do vývoja investujú milióny, sa však o úspech pokúšajú aj menšie tímy vývojárov. Jedným z nich je aj Omate, ktorý hľadá podporu pri vývoji hodiniek TrueSmart na portáli Kickstarter.

TrueSmart sú inteligentné hodinky v pravom slova zmysle. Sú samostatne fungujúce a ich hardvérová výbava pripomína smartfón. Vo svojom vnútri totižto ukrývajú dvojjadrový procesor s taktom 1,3GHz, či pamäť RAM s kapacitou 512MB a vnútornú pamäť s veľkosťou 4GB rozšíriteľnú prostredníctvom microSD slotu. Nájdete tu podporu mobilných sietí 2G a 3G s prenosovými rýchlosťami do 7,2Mbps. Samozrejme nechýba ani WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, či GPS. Omate TrueSmart prekvapia aj prítomnosťou 5 Mpix fotoaparátu, reproduktoru a mikrofónu, vďaka ktorému je možné s nimi vykonávať aj telefónne hovory. 600 mAh batéria sľubuje 100 hodín prevádzky v pohotovostnom režime. Po zapnutí displeja, ktorého uhlopriečka dosahuje 1,54″ a rozlíšenie 240×240 pixelov sa však táto výdrž určite radikálne zníži.

omate2

Zaujímavosťou je, že hodinky bežia pod operačným systémom Android 4.2.2 Jelly Bean, ktorého prostredie bolo upravené tak, aby sa zmestilo na plochu displeja. Pridané bolo aj ovládanie gestami, kedy sa napríklad pohybom prsta doľava vrátite o krok späť.

7371d39e2db57d9e826a7a4fa8c1e5fd_large 6da5614720825152b01affe5b7b86f4a_large

Zaujať by vás pri týchto hodinkách mohla aj ich konštrukcia a dizajn. Okrem toho, že dobre vyzerajú, sú totižto vyrobené z kovu. Navyše sú vode a prachu odolné s certifikáciou IP 67. Kúpanie a umývanie s nasadenými hodinkami by teda nemal predstavovať žiadny problém.

omate

Omate TrueSmart na Kickstarteri dosiahli svoju métu 100-tisíc dolárov za rekordne krátky čas. Najlacnejší balíček s hodinkami stojí 179$, ktorý bude svojim majiteľom odoslaný ešte v novembri. Ak by ste ich ale chceli získať skôr, môžete si priplatiť 20$. V tomto prípade je dátum dodania stanovený už na október.

Zdroj: kickstarter

22.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+