MojAndroid

Výrobcovia Android tabletov častokrát vytvárajú nové produkty pre cielenú skupinu ľudí, od čoho sa odráža mnoho aspektov, ako je cena, využitie alebo konštrukcia. Intel predstavil dva nové multimediálne tablety, ktoré označuje ako určené pre študentov, no nevidíme dôvod, prečo by nemohli byť využité aj inou skupinou používateľov. Pretože zatiaľ neboli zverejnené odporúčané predajné ceny, dúfame, že sa jedná o lacné zariadenia, inak je ich úspech otázny.

intel tablety pre študentov

Prvý z dvojice je 7-palcový tablet s operačným systémom Android 4.1 Jelly Bean, ktorého kapacitný displej ponúka rozlíšenie 1024×600. Tablet poháňa Intel Atom Z2420, taktovaný na frekvenciu 1,2 Ghz, ktorému sekunduje 1 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorná pamäť dosahuje kapacitu 8 GB, čo je málo pre každého používateľa, no nájdeme tu aj microSD slot. Podľa výrobcu dokáže tablet pracovať 8 hodín na batérii a nájdeme tu aj  USB 2.0 port, audio vstup/výstup alebo Wi-Fi. Prítomnosť Bluetooth zostáva trocha netradične, voľbou spotrebiteľa. Tablet bude mať veľmi veľkú konkurenciu s Nexusom 7 prvej generácie, no o všetkom by mohla rozhodnúť cena.

intel tablety pre študentov

Druhý tablet ponúka väčšiu 10-palcovú obrazovku s vyšším rozlíšením 1280×800 pixelov. V tomto prípade tu nájdeme aj o niečo výkonnejší čip Intel Atom Z2460, taktovaný na frekvenciu 1,6 Ghz, ktorému bohužiaľ sekunduje len 1 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorná pamäť dosahuje kapacitu 16 GB a nájdeme tu aj microSD slot. Horšie je na tom výdrž batérie. Výrobca totižto udáva výdrž na jedno nabitie len 6,5 hodiny. Po stránke bezdrôtových technológií tu nájdeme Bluetooth aj Wi-Fi. 10-palcový model prichádza aj kapacitným perom, no trocha nás odradila prítomnosť staršieho  Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Obe zariadenie prichádzajú s predinštalovaným softvérom Kno Textbook, ktorý poskytuje študentom prístup k potrebným aplikáciám ako sú čítačky kníh, laboratórne nástroje, kreslenie a podobne.

Zdroj: androidcommunity

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+