MojAndroid

Spoločnosť HTC, tak ako sme avizovali dnes ráno, predstavila mini verziu vlajkovej lode One s názvom HTC One mini. O novinke sa v posledných týždňoch veľa písalo a tak nám neostáva už nič iné len konštatovať, že doteraz známe parametre sa potvrdili.

HTC-One-mini1

HTC One mini je teda vybavený menším displejom Super LCD 3 s uhlopriečkou 4,3 palca a rozlíšením 720p, čo predstavuje jemnosť displeja 341 ppi. Poháňaný je dvojjadrovým procesorom Snapdragon 400 taktovaným na 1,4 GHz, ktorému sekunduje 1GB RAM. Vnútorná pamäť má veľkosť 16GB, no nebude ju možné rozšíriť pomocou pamäťových kariet. Vo výbave samozrejme nechýbajú stereo reproduktory BoomSound a 4Mpix ultrapixelový fotoaparát s objektívom s ohniskom f/2.0 a funkciou HTC Zoe, ktorý je na prednej strane doplnený o prednú 1,6 Mpix kameru. Operačný systém Android sa tu nachádza vo verzii 4.2.2 Jelly Bean, prítomná je aj nadstavba Sense 5.0 s HTC Blinkfeed.

Telo HTC One mini je vo veľkej miere vyrobené z hliníka, boky sú z plastu. Rozmery činia 132 x 63.2 x 9.25mm a hmotnosť sa zastavila na 122 gramoch. Ide teda o pomerne ľahký a kompaktný smartfón, ktorý určite poteší najmä odporcov veľkých zariadení s displejmi väčšími ako 4,5 palca. One mini disponuje batériou s kapacitou 1800 mAh a technológiami WiFi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0 a HSPA s rýchlosťami až do 42 Mbps. Prekvapila nás absencia NFC a IR vysielača pre ovládanie domácich elektrospotrebičov.

HTC One mini bude k dispozícii v striebornom a čiernom prevedení. O cene a dostupnosti nového modelu HTC One mini na Slovensku spoločnosť HTC zatiaľ neinformovala.

Zdroj: HTC, Foto: androidcentral

18.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+