MojAndroid

Mobilný operačný systém iOS od spoločnosti Apple býva častokrát vyzdvyhovaný najmä vo svete vývojárov mobilných aplikácií, ktorí na tejto platforme dokážu vygenerovať vyšší príjem za svoje produkty. Častokrát dokonca môžeme sledovať zverejnenie aplikácie v AppStore skôr, než sa dostane do obchodu Google Play. Avšak najnovšia štúdia Developer Economics uskutočnená spoločnosťou VisionMobile sleduje zmeny v ekonomike mobilných aplikácií a naznačuje, že medzera medzi príjmami Android developera a iOS developera sa začína pomaly zmenšovať. Prieskumu sa zúčastnilo 6000 vývojárov mobilných aplikácií pre populárne platformy.

prijmy android developerov

Vyššie uvedený graf ukazuje priemerný mesačný zárobok developerov podľa platforiem. Jasným víťazom sa stáva iOS, no ako môžete vidieť, Android je v tomto smere už takmer vyrovnaným protivníkom. Na treťom mieste sa usadil Windows Phone, za ktorým nasleduje HTML 5. Nasledovný graf ukazuje aký model príjmov je obľúbený na jednotlivých platformách. U vývojárov pre systém Android sa zdá byť najčastejšou formou zárobku reklama vrámci aplikácií. Vývojári pre iOS majú podiel z platených aplikácií vyrovnaný so záujmom vytvárať aplikácie s plateným obsahom.

prijmy android developerov

Globálny prieskum tiež uviedol, že HTML 5 je čoraz viac obľúbený u vývojárov. Päťdesiat dva percent developerov totižto používa túto technológiu v treťom štvrťroku 2013, v porovnaní s 50% podielom v prvom kvartáli. HTML 5 ja často vnímaný ako primárny spôsob, ako prepojiť jednotlivé platformy a vývojári ho používajú, ak chcú zacieliť aplikácie na mobilné prehliadače. Zaujímavý je aj pohľad na využitie platformy Windows Phone, ktorá stagnuje na 21%. Ak ste vývojár mobilných aplikácií, ktorá z platforiem vám prináša najvyššie zisky ? 

prijmy android developerov

Zdroj: zdnet

17.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+