MojAndroid

Drvivá väčšina používateľov smartfónov denne využíva svoje zariadenia aj na komunikáciu pomocou e-mailov. Zatiaľ čo medzi najlepšie aplikácie na správu e-mailov patrí jednoznačne natívny Gmail, na Google Play Store sa z času na čas objaví titul, ktorý zaujme svojím spracovaním a funkcionalitou, a donúti nás premýšľať nad tým, či Gmail ponúka naozaj všetky funkcie, ktoré potrebujeme. To je presne prípad aplikácie Boomerang, ktorá bola doteraz dostupná pre desktopového klienta a len pred krátkou dobou ju autori sprístupnili aj pre zariadenia s Androidom.

boomerang-main

Boomerang je veľmi pekne spracovaný e-mailový klient s množstvom doteraz neobjavených funkcií. Samozrejme, tí, čo používali túto aplikáciu na svojich počítačoch už vedia, s čím majú dočinenia. My ako začiatočníci s Boomerangom sme však jeho funkciami boli príjemne prekvapení. Aplikácia je sama o sebe veľmi prehľadná a okrem prostredia ponúka aj veľmi dobre spracované ovládanie, čo je aj hlavnou výhodou tejto aplikácie. Základné zložky s e-mailami sú dostupné v bočnom menu, ktoré vyvoláte stlačením šípky v hornom ľavom rohu. Správy tu nájdete prehľadne rozdelené do zložiek, ktoré vám umožnia rýchlu orientáciu medzi jednotlivými správami a možnosť rýchleho spravovania odoslaných, prijatých alebo archivovaných e-mailov. Tajomstvo sa však neskrýva v bočnom menu, ale v samotnom prostredí, ktoré podporuje gestá – pohyb vľavo a vpravo. Ak prejdete prstom na e-maile sprava doľava, archivujete ho. Ak prejdete prstom v opačnom smere, zobrazia sa vám ďalšie možnosti, medzi ktoré patrí archivovanie, vymazanie, označenie hviezdičkou, označenie za prečítané, možnosť prideliť štítok alebo boomerang. A práve posledná z menovaných možností je pre tento titul výnimočnou.

boomerang-1 boomerang-2 boomerang-3

Funkcia Boomerang vám umožní preposlať si e-mail v budúcnosti. V praxi to znamená asi toľko, že si môžete osobný e-mail preposlať na svoje konto v ten istý deň o 18:00, aby ste sa mu mohli venovať po príchode z práce domov, prípadne naopak, cez víkend si preposlať všetky e-maily z práce na pondelok, aby ste sa nimi hneď ráno mohli zaoberať. Zaujímavou funkciou je aj možnosť pripomienky, ktorú si môžete nastaviť pri odosielaní akéhokoľvek e-mailu. Aplikácia vás potom v čase pripomienky upozorní na to, že ste na danú správu ešte stále nedostali odpoveď, čo pre vás znamená, že sa máte dotyčnej osobe ozvať znova alebo podniknúť iné kroky, aby ste sa s ňou skontaktovali.

Samozrejmosťou v aplikácii Boomerang je podpora viacerých používateľských kont, možnosť nekonečného listovania v zozname e-mailov, či napríklad základné nastavenia, ktoré vám umožnia zmeniť reakciu na jednotlivé gestá. Zamrzí však podpora len pre Google účty, čo však dnes nemusí byť problém, nakoľko sa dá cez Gmail používať aj firemné konto (po správnom nastavení). Ak sa vám aplikácia Boomerang zapáčila, stiahnite si ju bezplatne pomocou nášho widgetu nižšie.

Verzia: 0.13.9
Aktuálna cena: Zdarma

27.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+